Atelier Volten: Vrijwilliger

Atelier Volten in Amsterdam zoekt Vrijwilligers voor een wisselend aantal uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenBeeldend kunstenaar André Volten (1925-2002) was een pionier van de geometrisch-abstracte beeldhouwkunst en behoort tot de belangrijkste kunstenaars van de generatie na 1945. Volten heeft ongeveer 60 werken in de openbare ruimte gerealiseerd, binnen en buiten Nederland, waarvan 21 in Amsterdam.

Stichting André Volten heeft als doel het in stand houden en het voor het publiek toegankelijk maken van de kunstwerken en de werkplek van de beeldhouwer. Dit doen wij door de nalatenschap te beheren en tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten in en om zijn voormalige atelierwoning in het Poortgebouw van het voormalige Asterdorp in Amsterdam Noord te organiseren.

In Atelier Volten organiseren wij tentoonstellingen met het werk van Volten, vaak in combinatie met tijd- en vakgenoten. Wij geven aandacht aan het werk van een tijdgenoot van André Volten of organiseren ontmoetingen tussen hedendaagse beeldhouwers en André Volten.

Van 26 september 2021 tot en met 23 januari 2022 is de tentoonstelling KUIJER / VOLTEN in Atelier Volten te zien. Voor de openstelling van de tentoonstelling zoeken wij enthousiaste nieuwe vrijwilligers voor de aanvulling van ons team. Stichting André Volten is een vrijwilligersorganisatie. Het atelier wordt draaiende gehouden dankzij een uitvoerend bestuur en een klein team vrijwilligers.

Vrijwilligers

een wisselend aantal uur per week

Wij zoeken iemand die

  • Affiniteit heeft met beeldhouwkunst in het algemeen en André Volten in het bijzonder.
  • Representatief, sociaal en communicatief vaardig is.
  • In staat is de vragen van bezoekers te beantwoorden op een attente, vriendelijke en behulpzame manier.
  • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal; kennis van de Engelse taal is een pre.

Wanneer je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie ontvangen wij graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Maartje de Roy van Zuydewijn, maartje@mdrvzartconsultancy.com (graag onder vermelding van Vacature vrijwilliger Atelier Volten). Voor vragen kun je haar ook mailen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.