AIR: Communicatie medewerker

AIR in Rotterdam zoekt een Communicatiemedewerker voor 8 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 20-09-2021Architectuur is een publieke zaak en een ontwikkelkracht voor een aantrekkelijke, duurzame en rechtvaardige stad. Dat is waar AIR voor staat. Daarom werken we aan een vitaal architectuurklimaat en aan een cultuur van samen stadmaken. Het is onze missie om het gesprek over ruimtelijk ontwerp te openen voor een breed publiek en de brug te slaan tussen cultuur en stadsontwikkeling, tussen verbeelding en maken, tussen denken en doen.

AIR initieert, organiseert en coördineert inhoudelijke activiteitenprogramma’s, waaronder debat- en lezingenreeksen, workshops, expertmeetings, stadlabs, cultuuronderwijs, talentprogramma’s, ontwerpcompetities, conferenties en festivals. Daarnaast organiseert AIR netwerken rond belangrijke stedelijke vraagstukken en draagt bij aan het Rotterdams architectuurbeleid. Concrete activiteiten zijn het Stadmakerscongres, de Rotterdam Architectuur Maand, de Rotterdam Architectuurprijs, werkplaats Europan 15 en netwerkactiviteiten met de Van der Leeuwkring, het Platform Ruimtelijk Ontwerp en FreshAIR. Vooral de Rotterdam Architectuur Maand en het Stadmakerscongres vragen om een bijzondere inspanning.

AIR werkt momenteel met een team van 7 mensen. Daarnaast werkt AIR met externe professionals die net als het team van AIR enthousiast zijn over de stad en met een open en onderzoekende blik werken aan projecten en programmalijnen.

AIR zoekt

Communicatiemedewerker

8-24 uur per week

Wat is je toegevoegde waarde?

  • Je hebt ervaring met marketing- en communicatie opdrachten, bent flexibel en weet precies waar je op moet letten. Je voert uit, maar je kunt ook moeiteloos omschakelen naar een rol als regisseur en kan projecten (bege)leiden. Ook ben je een goede sparringspartner van (communicatie) collega’s.
  • Je gebruikt verschillende manieren om on- en offline een breed publiek te enthousiasmeren voor onze organisatie, events of programma’s en je hebt ruime ervaring in wordpress websites en weboptimalisatietools.
  • Je hebt oog voor detail, weet van aanpakken, kan toegankelijk schrijven en je bent in staat teksten te redigeren. Ook ben je in staat verschillende schrijfstijlen toe te passen (social media, nieuwsberichten, etc)
  • Ervaring met het proces van het opzetten van een nieuwe website is een pre.
  • Je werkt in een klein team en dat vraagt om flexibiliteit. Je bent altijd bereid om je collega’s te ondersteunen als dat nodig is. Je bent samenwerkingsgericht en je gelooft dat je samen meer voor elkaar krijgt dan jij alleen.

Wij vragen
Dat jij jouw werkervaring (tussen de 2 en 5 jaar), je enthousiasme, schrijfvaardigheid en communicatietalent 1 tot 4 dagen per week wilt inzetten voor AIR. Je hebt affiniteit met de stad Rotterdam en met architectuur en stedelijke ontwikkeling. Bij voorkeur woon je in Rotterdam. Gezien de zwaarte van de functie vragen wij HBO werk- en denkniveau. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten, weegt ons streven naar diversiteit mee bij de aanstelling.

Wat mag je van ons verwachten?
Een boeiende baan waarin je alle ruimte krijgt om je talenten in te zetten en je netwerk binnen de wereld van architectuur, cultuur en stedelijke ontwikkeling van Rotterdam te laten groeien.

Afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring doen we je een goed aanbod dat recht doet aan het functieniveau en past bij jouw kennis en ervaring.

Hoe kun je solliciteren?
Je kunt jouw motivatie en curriculum vitae sturen aan Danielle Huisman,  d.huisman@airrotterdam.eu. We vinden het leuk als je snel reageert, maar uiterlijk op 20 september 2021.

Uiterlijk 24 september 2021 laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over AIR vind je op de website www.airrotterdam.eu.