Vereniging Hendrick de Keyser: Opzichter Tuinen

Vereniging Hendrick de Keyser in Amsterdam zoekt een Opzichter Tuinen voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geen‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 435 woonhuizen en gebouwen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over Nederland, is uniek. De architectuur en interieurs zijn uitzonderlijk en veelal origineel. Panden worden verhuurd als woning of bedrijfsruimte, maar steeds meer bijzondere panden worden ook opengesteld voor het publiek. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in ons bezit en hiermee spelen wij een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van het verleden, heden en de toekomst.

Hendrick de Keyser groeit en professionaliseert verder, ook op het gebied van groen erfgoed. Het bezit groeit en de organisatie groeit mee. Er werken circa 70 mensen (63 fte) binnen drie directies. Binnen Directie Beheer, bij het Team Onderhoud, is een parttime functie voor een Opzichter Tuinen gecreëerd.

Opzichter Tuinen

24 uur per week

Wil jij het tuin- en groenonderhoud van de mooiste monumenten van Nederland verbeteren en professionaliseren? En ben jij een kenner van historisch groen met hands-on mentaliteit?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken wij?
Als Opzichter Tuinen help je ons bij het opstellen van goed gemotiveerde instandhoudingsplannen voor onze (circa acht) rijksbeschermde tuinen en de (circa 30) complexen die wij zelf als ‘publiekspanden’ exploiteren. Daarnaast beoordeel je noodzakelijk onderhoud of lopende onderhoudscontracten voor diverse vaste verhuurcomplexen inhoudelijk en financieel, stuur je zo nodig bij en draag je zorg voor een adequate uitvoering van de groenplannen door externe partijen. Ook de voorlichting aan overige huurders over het groen bij hun pand willen we op langere termijn vergroten.

Doel: het in goede staat van onderhoud houden van tuinen en groenaanleg in bezit van de Vereniging, die onderdeel zijn van de architectonische, cultuurhistorische of ensemble-waarde van gebouwen of complexen.

Verantwoordelijkheden

 • Het laten verrichten van goed beredeneerd onderhoud om de groenaanleg bij gebouwen van de Vereniging in goede staat te houden, met inachtneming van de samenhang tussen gebouw en groen en de aanwezige (cultuur)historische waarden.
 • Het opbouwen van een gegevensbestand op basis waarvan inzicht ontstaat over het benodigde onderhoud om de tuinen in eigen beheer van de Vereniging in goede staat te houden.
 • Het voorlichten en begeleiden van de andere collega’s, met name van het Team Onderhoud, bij het onderhoud aan tuinen die bij hun panden horen en die ook kunnen vallen onder de voornoemde categorie.

Taken

 • De inspectie van tuinen om vast te stellen welk onderhoud op de korte of langere termijn wenselijk is.
 • Het (laten) opstellen van instandhoudingsplannen voor groenonderhoud waarbij behoud van de monumentale waarden voorop staat, maar ook met oog op doelmatigheid en kosten.
 • Het beoordelen van groen-restauratieplannen, met het oog op een doelmatig en efficiënt beheer van de tuin of de groenaanleg.
 • Het opstellen van een meerjarenplanning voor het groenonderhoud en een jaarplanning voor het opvolgende jaar.
 • Het informeren van andere teamleden en collega’s over inspectiebevindingen en tuinonderhoud bij de panden die onder hun hoede vallen.
 • Het laten uitvoeren van het groenonderhoud van de complexen onder jouw beheer, na het uitzetten van offerte-aanvragen, selectie en goedkeuring van offertes; dat laatste in samenspraak met de Teamleider Onderhoud.
 • Het begeleiden en controleren van onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door hoveniers, groenbedrijven, boomchirurgen of andere uitvoerenden.
 • Ook het doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen passend binnen de interne richtlijnen, kan tot de opgaven behoren.
 • De vastlegging van alle stappen van de aanvraag, verplichting en financiële gevolgen in het bestaande registratiesysteem.
 • Je legt verantwoording af aan de Teamleider Onderhoud.

Profiel

 • Minimaal vier jaar ervaring op het gebied van historisch groenonderhoud en beheer.
 • Een relevante opleiding heeft op MBO- of HBO-niveau, bijvoorbeeld Tuin- en Landschapsinrichting, Natuurbeheer, Hoveniersopleiding, Hovenier Historisch Groen, maar ook een doorgewinterde tuinbaas met relevante kennis en werkervaring is welkom.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Pro-actieve, servicegerichte en pragmatische instelling.
 • Rijbewijs B(E).
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met groen erfgoed en monumentale gebouwen.
 • Je kunt goed structureren, organiseren en informatie overbrengen op anderen.
 • Je wil plezier in je werk hebben en samen met collega’s de mooiste monumenten van Nederland in hun groene context laten floreren.

Wij bieden

 • Een zeer afwisselende werkomgeving; standplaats Amsterdam.
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en zelfstandig optreden.
 • Afhankelijk van ervaring een aanvangssalaris tussen € 2.950 en € 3.150 (bij een fulltime aanstelling); de functie is gewaardeerd in schaal G van de Architecten Cao.
 • Collegiale werksfeer; minimaal 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; een premievrij pensioenopbouw.

Reageren?
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief met curriculum vitae, stuur je onder vermelding van ‘Sollicitatie Opzichter Tuinen’ worden gestuurd naar vacatures@hendrickdekeyser.nl. Als je vragen hebt over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Frank Stoffels (teamleider onderhoud) of mevrouw Isja Finaly (directeur beheer), via telefoon 020 521 06 30.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.