Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum: Marketeer Lifestyle

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum in Amsterdam zoekt een Marketeer Lifestyle voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-09-2021Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. De uitgeverij is bekend door succesvolle uitgaven op het gebied van kinder- & jeugdboeken, YA en non-fictie, waaronder lifestyle, eten & drinken, lichaam & geest, geschiedenis, biografieën, populaire wetenschap, journalistiek, reisgidsen (Capitool) en woordenboeken (Prisma). Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv is onderdeel van LannooMeulenhoff bv en is gevestigd in Amsterdam in de Mondriaantoren.

Voor onze marketingafdeling zijn we per direct op zoek naar een

Marketeer lifestyle

36 uur per week

Binnen het fonds Lifestyle geven wij titels uit op het gebied van onder andere lifestyle, eten & drinken, populaire psychologie en gezondheid. Bekende auteurs zijn Lucy Woesthoff, Marlies Koers, Thijs Launspach, Nina Pierson, Lizzy van der Ligt, Jan Heemskerk, Igone de Jongh en vele anderen. Er worden ook veel internationaal aangekochte boeken uitgegeven zoals Donna Hay, Alison Roman, Oprah Winfrey en Mariah Carey. Bij het fonds horen ook Paper Life (journals) en Capitool (reisgidsen).

De marketeer Lifestyle is verantwoordelijk voor de promotie van de meest uiteenlopende boeken uit het Lifestyle genre. Deze boeken hebben vaak één ding gemeen: Ze zijn zeer goed te promoten middels online netwerken van influencers, BN’ers en social media in het algemeen. Affiniteit en kennis op online gebied is dan ook een vereiste.

In overleg met de Senior Marketeer Lifestyle maak je marketingcommunicatieplannen voor succesvolle marketingcampagnes met optimale zichtbaarheid en resultaat voor de diverse boeken. Je werkt nauw samen met collega’s van sales, e-commerce, online marketing en redactie én je hebt vaak contact met bekende auteurs en/of hun management. Je rapporteert aan de Senior Marketeer Lifestyle.

De functie

 • Ontwikkelen en uitvoeren van marketingcommunicatieplannen voor boeken en auteurs en het inzetten van passende tools.
 • Algemene en strategische kennis op het gebied van online marketing.
 • Overzicht houden over de diverse projecten en je stuurt bij waar nodig.
 • Organiseren en coördineren van (online) boeklanceringen.
 • Budgetteren van en bewaken van je eigen projectbegrotingen.
 • Opzetten van promotionele acties met auteurs, influencers en media.
 • (Laten) ontwikkelen diverse promotiematerialen en artwork.
 • Onderhouden en uitbreiden van perscontacten, bloggers, vloggers en influencers.
 • Online aanpak combineer je waar nodig met meer traditionele marketing en PR.

Wie ben jij?
Je bent een aanpakker, signaleert kansen en (online) trends. Je hebt een commerciële instelling, bent resultaatgericht en zoekt naar creatieve oplossingen en mogelijkheden. Je weet wat er bedoeld wordt met engagement rates, affiliates, SEA, analytics, barterdeals en partnerships. Je bent zelf actief op social media en weet wat bepaalde inzet kan betekenen voor een merk of product.

Profiel en competenties

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis en ervaring op het gebied van online marketing, influencer marketing, social media marketing of content management.
 • Brede interesse in lifestyle onderwerpen. Ervaring in het werken met bekende namen of merken uit de cultuursector, entertainment- of boekenbranche is een pre.
 • Een online netwerk (je weet wie of wat je waarvoor nodig hebt).
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Organisatorisch vermogen, enthousiast en creatief.
 • Je bent zelfverzekerd en laat je niet snel gek maken.
 • Je bent communicatief sterk, werkt efficiënt en bent stressbestendig.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een informele werksfeer.
 • De ruimte om te werken vanuit eigen verantwoordelijkheid, in een slagvaardig en gemotiveerd team.
 • Salariëring volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf, schaal VI (van € 2.279,83 tot € 3.139,87 bruto per maand); de trede-inschaling is afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd.
 • Een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuzebudget waarmee je onder andere kunt sparen voor extra verlof of je (vakantie)geld op een door jou gekozen moment kunt laten uitbetalen.
 • Een geweldig uitzicht over Amsterdam vanaf de 15e etage van ons kantoor in de Mondriaantoren én uiteraard alle beschikbare middelen om prettig thuis te kunnen werken.
 • Leuke collega’s!

Over ons
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Procedure
Voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Angelique Kramer, Senior Marketeer Lifestyle, E: angelique.kramer@unieboekspectrum.nl,  T: 06-11030348.

Je cv en motivatie zien we graag tegemoet via hr@lannoomeulenhoff.nl. Reacties kunnen worden gestuurd tot en met 30 september 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.