Toneelgroep Oostpool: Programma- en Educatiemaker

Toneelgroep Oostpool in Arnhem zoekt een Programma- en Educatiemaker voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-09-2021Ben jij een creatief persoon die sterk is in het ontwikkelen van nieuwe concepten en graag buiten de lijntjes kleurt? Lees dan snel verder!

Voor de afdeling Interactie & Inclusie zijn wij per 1 november 2021 op zoek naar een

Programma- & Educatiemaker

24-32 uur per week

Het team Interactie & Inclusie van Oostpool initieert producties en activiteiten voor een zo groot mogelijke diversiteit aan mensen in Oost-Nederland. Het team is altijd op zoek naar nieuw publiek, organiseert diverse programma’s en is verantwoordelijk voor Oostpools educatie en jongeren-producties zoals acteurs in de klas en de trailervoorstellingen. Dit doen we in samenwerking met partners als Theater Sonnevanck, Introdans, Cultuur Oost en ArtEZ. De komende jaren gaat het team nog meer rand-, context- en educatieprogramma’s maken, niet alleen rondom voorstellingen maar ook als op zichzelf staande artistieke producten. Daarbij is de volgende visie leidend bij alle activiteiten van de afdeling Interactie & Inclusie: ons theater is toegankelijk voor iedereen, onze programma’s prikkelen en stimuleren een nieuwsgierige houding; en we streven naar zoveel mogelijk uitwisseling tussen verschillende groepen.

Wat ga je doen?
Samen met het hoofd van de afdeling, een vaste collega en regelmatig samen met tijdelijke projectmedewerkers, ben je verantwoordelijk voor contextprogrammering, randprogrammering en de educatieve activiteiten die plaatsvinden rondom voorstellingen of als zelfstandige activiteit. Je bent onder andere (gezamenlijk) verantwoordelijk voor:

 • Het bedenken en organiseren van contextactiviteiten, educatie en programma’s rond de (reizende) producties van Oostpool; van lesbrieven, workshops, inleidingen en debatten tot nieuwe (locatie) projecten met bijvoorbeeld sociale partners.
 • Het bedenken en organiseren van activiteiten en programma’s die een op zichzelf staande artistieke kwaliteit hebben. Gericht op samenwerking en het toegankelijk maken van ons theater voor een diverse groep mensen die we nu nog minder goed bereiken.
 • Initiëren, coördineren en uitvoeren van publiekswerkingsprojecten en -activiteiten binnen vooraf gezamenlijk opgestelde kaders.
 • Opstellen van een productieplan en begroting per activiteit in overleg en samenwerking met het hoofd.
 • Opbouwen en onderhouden van contacten met publieksgroepen en relevante netwerken in stad, regio en het land.
 • De verdere uitbouw en (online) ontwikkeling van JOOST, ons jongerenplatform.
 • Het in samenwerking met het artistieke team en co-productiepartner Sonnevanck begeleiden van minimaal twee trailervoorstellingen per jaar.
 • Het verkopen van nieuwe Acteurs in de Klas voorstellingen voor brugklas tot vierde klas middelbare school en mbo-scholen in Oost-Nederland.
 • Begeleiden van de stagiairs van de afdeling Interactie & Inclusie.

Wie zoeken wij?
Jij:

 • Bent een programma- en educatiemaker die zelfstandig projecten op zich kan nemen, ondersteund door productie.
 • Bent een creatief persoon die sterk is in het ontwikkelen van nieuwe concepten en kleurt graag buiten de lijntjes.
 • Stelt graag vragen en draagt jouw nieuwsgierige houding ook uit.
 • Vindt het leuk om nieuwe contacten te maken en relaties aan te gaan; je bent een verbinder.
 • Denkt graag na over andere manieren van mensen betrekken, dus bijvoorbeeld ook via online programma’s.
 • Hebt affiniteit met de doelgroepen in Oost-Nederland en bij voorkeur een groot netwerk in de regio.
 • Hebt affiniteit met inclusiviteit & theater, jongerenproducties en contextprogrammering.
 • Hebt kennis van educatieve methoden.
 • Hebt uitstekende sociale vaardigheden.
 • Komt bij voorkeur uit Arnhem, Nijmegen of omgeving.
 • Hebt een rijbewijs.

Wat bieden wij je?

 • Een dynamische baan in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem.
 • De kans om samen met een nieuw team de afdeling Interactie & Inclusie verder in te vullen, vorm te geven en te ontwikkelen.
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen.
 • Een plek op de afdeling die ervoor strijdt om theater toegankelijk te maken voor iedereen.
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we bij goed functioneren verlengen en uiteindelijk omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring conform de cao Toneel & Dans 2020-2021, schaal V/ VI (fulltime salaris minimaal € 2.315,- en maximaal € 3.898,- bruto, exclusief 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/7/2021). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatie met cv vóór 20 september naar  solliciteren@toneelgroepoostpool.nl.

Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Saly Ndoye, Hoofd Interactie & Inclusie, via saly@toneelgroepoostpool.nl of 026-443 76 55. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 4 en 11 oktober.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Arnhem en Nijmegen zijn multiculturele steden en wij willen dat onze organisatie net zo multicultureel is. Het liefste zien wij een organisatie met mensen die divers zijn op het gebied van werkervaring, afkomst, leeftijd, seksualiteit, gender en meer. Iedereen is welkom om te solliciteren. Als je twijfelt of je geschikt bent voor deze functie of als je niet aan alle functie-eisen voldoet, willen we je aanmoedigen om toch gewoon een sollicitatie te sturen of contact met ons op te nemen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.