Stedelijk Museum Breda: (Senior) Medewerker Financiën en Personeelsadministratie

Stedelijk Museum Breda in Breda zoekt een (Senior) Medewerker Financiën en Personeelsadministratie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-09-2021Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. De komende jaren wordt het publieksbereik verder uitgebouwd. Dat doen we onder meer met een nieuwe vaste presentatie over het ontstaan van ons koningshuis en een reeks tijdelijke tentoonstellingen met internationale reikwijdte.

In verband met de pensionering van de medewerker financiën en personeelsadministratie zijn we op zoek naar een nieuwe collega die deze sleutelrol kan overnemen en door ontwikkelen. De functie vraagt een allrounder met ruime ervaring op het gebied van financiële, personeels- en projectadministratie. Vanwege de groei van het museum zoeken we iemand die ook een bijdrage kan leveren aan automatisering en verbetering van administratieve processen.

Wij zoeken een

(Senior) Medewerker Financiën en Personeelsadministratie

32 uur per week

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van een doelmatige en efficiënte financiële-, project- en personeelsadministratie. Je toont daarbij initiatief en hebt een frisse en kritische blik op je werk. Ook denk je graag mee over vraagstukken en ontwikkelingen die relevant zijn voor onze organisatie.

Je werkt zelfstandig met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In je functie werk je nauw samen met de directie, teamhoofden en projectleiders. Je maakt deel uit van de staf van het museum, aangestuurd door de zakelijk directeur.

Tot de taken behoren:

  • Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en voeren van de financiële, project- en personeelsadministratie. De personeelsadministratie is deels uitbesteed;
  • Je levert een bijdrage aan het voorbereiden van begrotingen door analyses en berekeningen te maken. Je stelt de jaarrekening samen;
  • Je stelt maand- en kwartaalrapportages samen en verzorgt projectrapportages;
  • Je controleert en bewaakt kosten en liquiditeit, inclusief het opstellen van prognoses;
  • Je bereidt controles van de accountant, belastingdienst en UWV voor en begeleidt deze;
  • Je levert gegevens aan voor benchmarks (o.a. Museana), onderzoeken en evaluaties;
  • Je verzorgt financiële overzichten ten behoeve van de voorbereiding en afwikkeling van subsidieaanvragen;
  • Je verzorgt btw-aangiftes en onderhoudt de contacten met de belastingdienst;
  • Je verzorgt de personeelsadministratie die voor een deel is uitbesteed;
  • Je beheert de administratieve processen van entreetickets (fysiek en online), winkel- en horecaverkoop, en de verkoop van arrangementen en educatieprogramma’s.

Wie zoeken we?
We zoeken een senior medewerker financiën en personeelsadministratie voor 32 uur per week, met minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de cultuursector, liefst bij een museum. Je hebt een afgeronde HBO opleiding op financieel economisch gebied (bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie) of aantoonbare ervaring op het vereiste werk- en denkniveau.

Je hebt ervaring met de systematiek van subsidies en fondsen. Beheersing van Exact Online is een pre. Je hebt ruime ervaring met projectadministratie. Je maakt je nieuwe software snel eigen. Je neemt initiatief, bent analytisch en accuraat, en kunt goed organiseren en plannen.

Je bent een teamspeler en toont verantwoordelijkheid voor het eindresultaat en het organisatiebelang en weet anderen hierin te inspireren. Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels op een goed niveau.

Wat bieden wij je?
We bieden je om te beginnen een contract voor de duur van één jaar, dat verlengd kan worden. Het perspectief is een vaste aanstelling. Ingangsdatum in overleg.
Je wordt ingeschaald op basis van de Museum-cao en je ervaring, maximaal schaal 10. Je kunt deels vanuit huis werken en we bieden daarvoor passende voorzieningen. We investeren in de duurzame ontwikkeling van onze medewerkers door middel van opleiding en training.

Belangstelling?
Stuur uiterlijk 26 september 2021 je motivatiebrief en CV onder vermelding van Medewerker financiën en personeelsadministratie naar sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur, marilyn@stedelijkmuseumbreda.nl of via 0765299900.

Stedelijk Museum Breda streeft naar een diverse samenstelling van zijn personeelsbestand en een inclusieve organisatie. We houden hier rekening mee in de procedure.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.