Openbare Bibliotheek Amsterdam: Stagiair(e) Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren voor 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-09-2021Samen met onze partners in de stad en zo’n 300 collega’s biedt de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) al 100 jaar Amsterdammers de kans om zich hun leven lang te blijven ontwikkelen. Iedereen is welkom om gebruik te maken van onze collectie, activiteiten te bezoeken, advies te vragen, te werken of te studeren, elkaar te ontmoeten en tot rust te komen met een kopje koffie.

De OBA is de meest bezochte culturele instelling van Amsterdam, een stad met meer dan 175 nationaliteiten en 360 verschillende talen. De OBA is een plek in de stad die meer is dan een collectie van boeken: een beleveniswereld van mensen en hun verhalen; een bron van inspiratie voor iedere Amsterdammer. Met een uitgebreid vestigingennetwerk is de OBA diepgeworteld in de wijken en verbonden met alle Amsterdammers. Het is dé unieke openbare ontmoetingsplaats van Amsterdam met vrije laagdrempelige toegang tot informatie, kennis, kunst en cultuur. Je kunt er leren en jezelf ontwikkelen, je leven verruimen en verrijken. En je vindt er ontspanning en rust. Maar bovenal is het een veilige plek voor spontane ontmoetingen waar ruimte is om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Om het verhaal van de OBA en de mensen die er komen zo goed mogelijk te vertellen zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Stagiair(e) Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren

36 uur per week

Bij de OBA is voor alle kinderen van Amsterdam iets te doen. Onder de naam OBA Junior is er programmering gericht op kinderen van 0 t/m 12 jaar; van Boekstart activiteiten voor de allerkleinsten tot hulp bij leren lezen en maak-workshops in Maakplaats 021. Daarnaast hebben we voor jongeren van 13+ cultureel aanbod en bieden we diverse workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling. Met OBA School hebben we een uitgebreid educatief programma aanbod, zoals producten en diensten voor kinderdagverblijven, primair- en voortgezet onderwijs en andere educatieve instellingen. Neem een kijkje op www.oba.nl/jeugd

Wij zijn op zoek naar iemand die met plezier meedraait in het marcom-team én het team dat verantwoordelijk is voor de programma’s voor de doelgroep Jeugd & Jongeren. Onder begeleiding van de adviseur Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren krijg je alle facetten van het marcom-vak mee. Via (digitale) campagnes open je de deuren van de OBA voor een zo groot en divers mogelijk jeugdpubliek. We zijn op zoek naar iemand die kennis heeft van marketing & communicatie met een studie in die richting. Je bent thuis in de wereld van social media. Je schrijft graag en bent communicatief vaardig. Maar het belangrijkst is: je bent leergierig, proactief, gemotiveerd en houdt er van om mensen te enthousiasmeren. Deze meewerkstage heeft een focus op de promotie van activiteiten voor jeugd en jongeren (0 t/m 18 jaar).

Jouw profiel

 • Je bent communicatief sterk, houdt van schrijven, het vertellen van verhalen en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hebt kennis van, en ervaring met social media
 • Je volgt bij voorkeur een HBO-opleiding in de richting marketing en/of communicatie of een vergelijkbare studie (of hebt deze al afgerond)
 • Je bent vanaf september voor 36 uur per week beschikbaar voor minimaal 5 maanden
 • Je voelt je betrokken bij en verdiept je graag in de doelgroep Jeugd en Jongeren
 • Je bent stressbestendig, toont initiatief en kan goed zelfstandig werken
 • Je hebt een positieve instelling en schuwt niet je mening te delen

Wij bieden

 • Een uitdagende stage van (minimaal) 5 maanden op het gebied van marketing & communicatie in een unieke Amsterdamse organisatie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij
 • Het betreft een meewerkstage/werkervaringsplaats (afstudeeronderzoek is niet mogelijk)
 • Goede begeleiding door een stagebegeleider voor je ontwikkeling
 • Een stagecontract voor 36 uur per week met een vergoeding van € 300,- per maand
 • Een gratis lidmaatschap van de OBA gedurende de stageperiode
 • Toegang tot e-learnings van GoodHabitz
 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden en een uitgebreid netwerk van collega’s en partnerorganisaties

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Claudia Schepers, adviseur Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren, op telefoonnummer 06-13538544, of met Jeaan Bodaan of Marga Bos van de afdeling P&O op telefoonnummer 020-5230734/745

Reageren
Interesse in deze uitdagende stageplaats? Mail jouw motivatie (geschreven of filmpje) en cv uiterlijk 30 september a.s. naar de afdeling P&O via sollicitaties@oba.nl onder vermelding van Stagiair(e) Marketingcommunicatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.