Nationale Opera & Ballet: Productieleider

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Productieleider voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 26-09-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een:

Productieleider

38 uur per week

Wie wij zoeken
De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding zoekt een productieleider. Onze afdeling is verantwoordelijk voor het produceren van de opera- en balletvoorstellingen en verleent productionele ondersteuning bij veel van de activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondswerving & relatiebeheer. We doen dat met een team dat bestaat uit vijf productieleiders en negen voorstellingsleiders en een pool van freelancers met wie we regelmatig samenwerken.

De laatste jaren is de organisatie van Nationale Opera & Ballet volop in beweging. Er lopen verschillende processen om de bedrijfsvoering te moderniseren en verbeteren. De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding speelt in die ontwikkelingen een actieve rol.

Wat ga jij doen
Als productieleider ben je de spil in het productieproces van onze opera’s en balletten. Je bent het aanspreekpunt voor de artistieke teams en je begeleidt de realisatie van het artistieke idee naar een voorstelling. In die rol ben je verantwoordelijk voor de inrichting en sturing van het productieproces. Dat doe je onder meer door:

 • Het organiseren van de communicatie en besluitvorming.
 • Het opstellen en bewaken van planningen en begrotingen (€ 5.000 – € 1.500.000).
 • Het functioneel aansturen van de technische afdelingen en productieafdelingen voor wat betreft hun aandeel in de productie.
 • Het bewaken van de uitgangspunten en randvoorwaarden die vanuit de kunstvormen opera en ballet voor de productie worden meegegeven.

Ook de productie van activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondsenwerving & relatiebeheer behoort tot je werkzaamheden.

Wat jij zoekt
Lijkt het je een uitdaging om een rol te spelen binnen deze bijzondere omgeving? Heb jij minimaal een HBO opleiding en een aantal jaren ervaring op het gebied van productie en het leiden van complexe en financieel omvangrijke projecten in de podiumkunsten of elders in de creatieve sector? We moedigen je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen!

Wat wij bieden

 • Arbeidsovereenkomst voor de periode van minimaal één jaar en met de intentie tot verlenging.
 • Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4.093,- en maximaal € 5.809,- per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit bedrag is exclusief een onregelmatigheidstoeslag.
 • 8% vakantiegeld.
 • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Trainings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een Employee Benefits verzekeringenpakket.
 • Korting op een sportschoolabonnement.
 • Uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet!

Interesse?
Ben je enthousiast geworden over de functie? Reageer dan snel! Je kunt tot en met 26 september 2021 je motivatiebrief met CV insturen. De eerste sollicitatieronde staat gepland in week 40.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Bram de Ronde, hoofd van de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding, via b.dronde@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, Adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.