Nationale Opera & Ballet: Directieassistent

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Directieassistent van de algemeen directeur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 26-09-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om bijzondere opera- en balletproducties neer te zetten en daarmee het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een:

Directieassistent van de algemeen directeur

38 uur per week

Wie wij zoeken
Een ervaren directieassistent die gewend is om in een dynamische omgeving te werken waarbij ad-hoc zaken aan de orde van de dag zijn. Je bent communicatief vaardig, kunt goed zelfstandig werken, bent accuraat, kan prioriteiten stellen en vanzelfsprekend weet je op de juiste manier om te gaan met vertrouwelijke informatie.

Wat ga jij doen
Als directieassistent zorg je voor de ondersteuning van onze algemeen directeur op organisatorisch en secretarieel gebied. Het secretariaat bestaat momenteel uit twee assistenten en een ondersteunende medewerker, waarvan de taken en werkzaamheden voor een klein deel overlappen. Een en ander wordt in onderling overleg uitgevoerd. Ook heb je veel contact met de twee assistenten van de directeuren van opera en ballet. Je bent een spin in het web, waarbij je de informatiestroom voor de algemeen directeur reguleert en op adequate wijze de vele contacten onderhoudt. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je ondersteunende werk en in staat bent te kunnen relativeren.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden die hierbij horen zijn:

 • Complex agendabeheer.
 • Organiseren van zowel interne als externe meetings.
 • Opstellen van algemene correspondentie en brieven.
 • Boeken van reizen en accommodaties.
 • Ontvangen van bezoekers en gasten.
 • Aansturing medewerker secretariaat.

Wat wij van jou verwachten
Je bent een prettige collega, gericht op samenwerking. Je beschikt over tenminste een HBO werk- en denkniveau en je hebt ruime relevante ervaring in een soortgelijke ondersteunende functie. Het is belangrijke dat je stressbestendig bent en je je altijd probleemoplossend opstelt, bovendien ben je gewend om pro-actief te werken. Je kunt goed plannen en organiseren en bent goed in het behouden van overzicht en voortgangsbewaking. Je bent initatiefrijk en hebt een klantgerichte en flexibele houding. Daarnaast is affiniteit met opera en ballet óf nieuwsgierigheid naar deze kunstvormen een pre.

Wat wij bieden

 • Arbeidsovereenkomst voor de periode van minimaal één jaar en met de intentie tot verlenging.
 • Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.688,- en maximaal € 3.801,- per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur).
 • 8% vakantiegeld.
 • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Trainings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een Employee Benefits verzekeringenpakket.
 • Uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet!

Interesse?
Ben je enthousiast geworden over de functie? Reageer dan snel! Je kunt tot en met 26 september 2021 je motivatiebrief met CV insturen. De sollicitatierondes worden gepland in week 39 en 40.

Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusiviteit. Vacatures staan open voor iedereen.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Claudia Hooijkaas, directieassistent,via c.hooykaas@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.