Museum Kranenburgh: Coördinator Moderniseringstraject Historisch Museum Het Sterkenhuis

Museum Kranenburgh in Bergen zoekt een Coördinator Moderniseringstraject Historisch Museum Het Sterkenhuis voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 17-09-2021Historisch Museum Het Sterkenhuis in Bergen beheert een grote collectie cultuurhistorische voorwerpen die samen de geschiedenis van Bergen vertellen. In het museum staan het verhaal, het erfgoed en de identiteit van Bergen centraal. Het Sterkenhuis valt onder de hoede van Museum Kranenburgh. We zijn een museum dat bewoners en belangstellenden inspireert deel te nemen aan het vertellen van de verhalen die de geschiedenis van Bergen tot leven brengt. We versterken zo de band van de bezoekers met de plek en leveren een bijdrage aan de binding van de bewoners met hun woonplaats en de verbinding tussen de bewoners onderling.

Het Sterkenhuis wil het terugtreden van de huidige museumcoördinator aangrijpen om een moderniseringsslag te maken voor wat betreft het collectiebeheer, het publieksbereik en het presentatiebeleid. Wij zoeken daarom een

Coördinator Moderniseringstraject Historisch Museum Het Sterkenhuis

24 uur per week

Wat vragen we jou?

 • Je hebt een visie op de verbindende rol van historische musea in gemeenschappen;
 • je hebt de dagelijkse leiding over het historisch museum en de circa 25 vrijwilligers;
 • je stelt een projectplan op voor de moderniseringsslag. Je leidt het project op basis van het door jou opgestelde projectplan richting een succesvolle afronding. Daarbij weet je de verschillende expertises binnen en buiten het museum samen te brengen in een heldere structuur;
 • je initieert en begeleidt de uitvoering van een herwaarderingstraject van de collectie;
 • je zet de koers uit voor het versterken van de band met bewoners en bezoekers. Dit doe je door publieksactiviteiten te ontwikkelen, de presentatie te actualiseren, en de juiste contacten binnen je netwerk te betrekken;
 • je bent budgetverantwoordelijk en coördineert het hele project;
 • je maakt deel uit van het team Kranenburgh, bestaande uit circa 11 medewerkers en 150 vrijwilligers. Je rapporteert aan de directeur.

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO+ denkniveau, en minimaal 3 jaar ervaring, of vergelijkbaar aantoonbaar kennisniveau met minimaal 5 jaar ervaring;
 • je hebt ervaring met het leiden van projecten in de erfgoedsector;
 • je houdt van mensen, verhalen en lokale geschiedenis;
 • je hebt ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en collectieregistratiesystemen, in het bijzonder met Adlib;
 • je bent professioneel, accuraat en beschikt over analytisch vermogen;
 • je hebt een proactieve, creatieve en kritische werkhouding en goede communicatieve vaardigheden;
 • je bent gericht op samenwerking en gaat daarbij voor het optimale resultaat voor alle betrokkenen;
 • je woont in de regio Noord-Holland Noord.

Wij bieden:
Een zelfstandige en uitdagende functie in een dynamisch museum met geïnspireerde collega’s. Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst of zzp-overeenkomst voor in ieder geval 2 jaar. Salarisindicatie: vanaf schaal 8 conform de Museum CAO, afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je cv met beknopte motivatiebrief vóór 18 september 2021 naar sollicitatie@kranenburgh.nl onder vermelding van Coördinator Museum Het Sterkenhuis.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marianne van Gils, conservator Collecties (marianne.van.gils@kranenburgh.nl). De eerste gesprekken vinden plaats in week 39, op 28 en 29 september.

Museum Kranenburgh streeft naar een team dat een afspiegeling vormt van de maatschappij, met een diversiteit aan leeftijden, perspectieven en achtergronden. Voel je uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.