Kunstlinie: Vrijwilligerscoördinator

Kunstlinie in Almere zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: geenKunstlinie is een stadscultuurhuis dat een ontmoetingsplaats is waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Ons iconische gebouw staat pal aan het Weerwater, in het centrum van Almere Stad en wordt jaarlijks door zo’n 200.000 cultuurliefhebbers bezocht. Kunstlinie kent drie domeinen:

 • Podium – toneel-, cabaret-, muziek-, dansvoorstellingen en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses en discussiepanels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Kunsthal – tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses, voorstellingen en discussiepanels op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Stadsforum – interactief programma, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horeca-faciliteiten en excursies over beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven.

Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent.

Daarnaast doet ons inspirerende gebouw dienst als unieke evenementenlocatie voor zowel culturele als commerciële partijen die bij ons voorstellingen, presentaties, bijeenkomsten en zelfs festivals organiseren.

Binnen onze organisatie hebben wij op korte termijn behoefte aan een

Vrijwilligerscoördinator

18 uur verspreid over de week

Kunstlinie zou niet kunnen draaien zonder de inzet van vrijwilligers die enthousiast hun bijdrage aan onze programmering leveren. Om al deze mensen te leren kennen, in te delen in een team dat bij hun competenties past, te enthousiasmeren, te instrueren en bij de organisatie te betrekken, zoeken we een supersociale vrijwilligerscoördinator die de uitdaging aan wil gaan.

Als vrijwilligerscoördinator zorg je voor de werving, selectie en plaatsing van vrijwilligers. Je ondersteunt, begeleidt hen en waar nodig stimuleer je hun deskundigheid. Je maakt afspraken met de vrijwilligers en de organisatie en ziet erop toe dat iedereen de regels en afspraken nakomt. Voor de organisatie ben jij de spreekbuis van en naar deze betrokken groep mensen.

Wat ga je doen?

 • Werven, selecteren, aannemen, indelen en begeleiden van vrijwilligers;
 • Betrekken van vrijwilligers bij de activiteiten en programmering van Kunstlinie en hen behouden voor de toekomst;
 • Beheren van de vrijwilligersadministratie (roosters, toegangspassen printen, declaraties);
 • Schrijven en updaten van handboeken en instructies;
 • Organiseren van instructiebijeenkomsten en trainingen;
 • Als vrijwilligerscoördinator maak je deel uit van het hospitality team.

Wie ben je?

 • Je voelt je betrokken bij de doelstellingen van Kunstlinie;
 • Je bent goed in plannen en organiseren en houdt gemakkelijk overzicht over je verschillende taken;
 • Je kunt op een stimulerende wijze richting en begeleiding geven aan allerhande individuen, ziet de toegevoegde waarde van eenieder en weet deze op de juiste manier in te zetten;
 • Je bent besluitvaardig;
 • Je bent goed in het bewaken van de voortgang, plant evaluatiemomenten in en houdt het team op de hoogte;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je bent goed in het overdragen van informatie, zowel in een presentatie als schriftelijk;
 • Je redt je zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent goed met computers en maakt je nieuwe programma’s snel eigen;
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond of vergelijkbare kennis opgedaan in de praktijk; daarna heb je 1-3 jaar ervaring opgebouwd in het werken met vrijwilligers of in het werven en begeleiden van teams.

Wat bieden wij je?

 • Een parttime dienstverband op basis van 18 uur;
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving vol nieuwe kansen en mogelijkheden;
 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s;
 • Een passend salaris conform de cao Nederlandse Podia;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen;
 • Reiskosten- en thuiswerkregeling.
 • In overleg kan dit werk als opdracht worden verstrekt aan een zzp’er.

Heb je interesse?
Sollicitaties (inclusief motivatie en cv) kun je sturen naar personeelszaken@kunstlinie.nl.

Diversiteit
Kunstlinie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Als organisatie streven wij naar een grotere culturele diversiteit van ons publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.