Kunstlinie: Relatiemanager

Kunstlinie in Almere zoekt een Relatiemanager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenKunstlinie is een stadscultuurhuis dat een ontmoetingsplaats is waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Ons iconische gebouw staat pal aan het Weerwater, in het centrum van Almere Stad en wordt jaarlijks door zo’n 200.000 cultuurliefhebbers bezocht. Kunstlinie kent drie domeinen:

 • Podium – toneel-, cabaret-, muziek-, dansvoorstellingen en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses en discussiepanels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Kunsthal – tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses, voorstellingen en discussiepanels op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Stadsforum – interactief programma, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horeca-faciliteiten en excursies over beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven.

Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent.

Ons gebouw heeft een aantal medegebruikers en medebewoners, zoals onze huisgezelschappen en collega culturele organisaties. Daarnaast doet ons inspirerende gebouw dienst als unieke evenementenlocatie voor zowel culturele als commerciële partijen die bij ons voorstellingen, presentaties, bijeenkomsten en zelfs festivals organiseren.

Binnen onze organisatie hebben wij op korte termijn behoefte aan een

Relatiemanager

36 uur per week

Als Relatiemanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het partnershipsbeleid van Kunstlinie. Daarnaast draag je op creatieve wijze bij aan het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties. Je maakt als Relatiemanager onderdeel uit van onze commerciële afdeling, waar ook hospitality en events onder vallen.

Bij Kunstlinie willen wij een culturele organisatie zijn waar iedereen zich gerepresenteerd en welkom voelt. Door onze passie voor cultuur laten wij verschillende mensen ontdekken dat de cultuur van grote waarde is voor het dagelijks leven. Naast onze verschillende bezoekers zien wij als stadscultuurhuis ook de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie.

Wat ga je doen?
Jij bent de ondernemende spin in het web voor al onze partners: van huisgezelschappen tot medebewoners van ons pand en van collega-cultuurinstellingen tot en met zakelijke relaties. Jij hebt de helikopterblik waarmee je altijd het overzicht behoudt, afspraken nakomt en structureel te werk gaat. Je neemt initiatief en voelt je verantwoordelijk. Je werkt graag en veel met mensen samen en ben servicegericht met een commerciële bril.

 • Betrokken bij het in kaart brengen, acquireren, optimaliseren en faciliteren van (potentiële) partnerships;
 • Draagt zorg voor voorbereiding, onderhandeling, uitvoering en administratie van partnershipovereenkomsten;
 • Draagt zorg voor structurele communicatie met (potentiële) relaties via mail, brochures, website, nieuwsbrieven en natuurlijk persoonlijke contacten;
 • Ontwikkelt en organiseert activiteiten en ontvangsten voor (potentiële) partners;
 • Beantwoordt algemene vragen rond partnerships;
 • Beheert het digitale relatiebeheersysteem en ziet toe op een up-to-date en volledig adresbestand van relatienetwerken;
 • Houdt nauwgezet zicht op de naleving van gemaakte afspraken met partners;
 • Verzorgt correspondentie met relaties en de opvolging van gelegde contacten en lopende contracten;
 • Stelt tussentijdse rapportages op (forecast, kosten & opbrengsten).

Wie zoeken wij?

 • Hbo+-werk- en -denkniveau door opleiding en werkervaring;
 • Werkervaring in de culturele, goede doelen of corporate sector; bij voorkeur op het gebied van relatiebeheer, marketing of communicatie;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Affiniteit met beeldende kunst, podiumkunsten en architectuur.

Wat bieden wij je?

 • Een fulltime dienstverband op basis van 36 uur;
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving vol nieuwe kansen en mogelijkheden;
 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s;
 • Een passend salaris conform de cao Nederlandse Podia;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen;
 • Reiskosten- en thuiswerkregeling.

Heb je interesse?
Sollicitaties (inclusief motivatie en cv) kun je sturen naar personeelszaken@kunstlinie.nl .

Diversiteit
Kunstlinie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Als organisatie streven wij naar een grotere culturele diversiteit van ons publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.