Kunstlinie: Creatief Producent Kunsthal

Kunstlinie in Almere zoekt een Creatief Producent Kunsthal voor 28-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenKunstlinie is een stadscultuurhuis dat een ontmoetingsplaats is waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Ons iconische gebouw staat pal aan het Weerwater, in het centrum van Almere Stad en wordt jaarlijks door zo’n 200.000 cultuurliefhebbers bezocht. Kunstlinie kent drie domeinen:

 • Podium – toneel-, cabaret-, muziek-, dansvoorstellingen en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses en discussiepanels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Kunsthal – tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses, voorstellingen en discussiepanels op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Stadsforum – interactief programma, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horeca-faciliteiten en excursies over beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven.

Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent.

Voor onze Kunsthal zijn we op zoek naar een

Creatief Producent Kunsthal

28-36 uur per week

De afdeling Programma van Kunstlinie is vanwege een verschuiving in het team op zoek naar een nieuwe collega die zich voornamelijk zal richten op het produceren van tentoonstellingen.

In de rol van creatief producent ben je een spil in de ontwikkeling van het publieke programma van het instituut. Je organiseert creatieve projecten en draagt zorg voor de uitvoering. Je denkt mee, vertaalt inhoudelijke en creatieve wensen naar haalbare acties en zorgt voor de faciliteiten, materialen en mensen die nodig zijn voor de totstandkoming van een productie. Je bewaakt de gewenste kwaliteit en zorgt dat die binnen de beschikbare tijd en het afgesproken budget geleverd wordt. Je gaat aan de slag wanneer de eerste concepten en inhoudelijke plannen op tafel komen. Vanaf dat moment regel je alles wat er nodig is om die ideeën te realiseren. In deze functie werk je vaak aan meerdere grootschalige en complexe producties tegelijkertijd. Je stemt af met zowel de interne als de externe betrokkenen in samenwerkingsverbanden. Je houdt je voornamelijk bezig met tentoonstellingen, maar lezingen, workshops, festivals en andere activiteiten kunnen ook onder de producties vallen waar je aan werkt.

We kijken uit naar iemand die positief, energiek en flexibel is, overzicht houdt, oog heeft voor detail en die kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen produceert – kortom: iemand voor wie de productie van tentoonstellingen als een tweede natuur voelt.

Wat ga je doen?

 • Voorbereiding van producties; plannen en leiden van projectvergaderingen, meeschrijven aan projectplan vanuit productieperspectief, selecteren van benodigde middelen en leveranciers, mede voeren van onderhandelingen; afstemmen van wensen met betrekking tot bruiklenen en vereiste condities;
 • Opstellen en beheer van begroting en planningen voor diverse producties;
 • Ontwikkeling tentoonstellingsontwerp in afstemming met de programmamanager en een wisselend artistiek team (curator, grafisch en ruimtelijk ontwerper);
 • Opdrachtverstrekking, afstemming, begeleiding en realisering van opdrachten aan ontwerpers en kunstenaars, in nauwe samenwerking met de programmanager en het artistieke team;
 • Realisatie van producties: door onder andere organisatie projectvergaderingen, onderzoek en inkoop materiaal, aanvragen van bruiklenen en nauwe samenwerking met een betrokken team van bouwers en technici;
 • Beheer van de tentoonstelling gedurende de looptijd en evaluaties ten behoeve van verbeteringen;
 • Opzet, documentatie en beheer van financiële en praktische afspraken met betrokkenen;
 • Administratieve zaken zoals archivering, verslaglegging, budgetbeheer en -verantwoording, opnemen van nieuwe contacten in het netwerk.

Wie ben jij?

 • Je hebt zeer ruime expertise en relevante ervaring met tentoonstellingsproducties;
 • Je bent een aanpakker in hart en nieren die met een hoge mate van zelfstandigheid uiteenlopende projecten kan realiseren;
 • Je bent flexibel en zeer stressbestendig;
 • Je hebt oog voor detail en kwaliteit;
 • Je kunt prioriteiten stellen, tijd goed indelen en snel schakelen tussen diverse werkzaamheden. Plannen en organiseren draai je je hand niet voor om, en dit kun je op een gestructureerde wijze in je werk en team inzetten;
 • Je bent sociaal, motiverend en kunt samenwerken met en aansluiting vinden bij diverse afdelingen en teams;
 • Je bent één van de motors in de organisatie die onze programmering participatief en inclusief maakt;
 • Je bent proactief en ondernemend in het signaleren en voorkomen van productierisico’s, en steekt graag zelf de handen uit de mouwen;
 • Je kunt goed analyseren en snapt welke wensen, behoefte en problemen er in een productie ontstaan en kunt deze ook uitvoeren of vertalen naar een productie;
 • Je wordt enthousiast van de programmering van Kunstlinie, hebt affiniteit met de culturele sector en interesse in de uitdagingen van New Town Almere;
 • Je bent niet bang om te onderhandelen met leveranciers en anderen;
 • Een relevant netwerk is een pre;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat bieden wij je?

 • Een parttime/fulltime dienstverband op basis van 28-36 uur per week;
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving vol nieuwe kansen en mogelijkheden;
 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s;
 • Een passend salaris conform de cao Nederlandse Podia;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen;
 • Reiskosten- en thuiswerkregeling.

Heb je interesse?
Sollicitaties (inclusief motivatie en cv) kun sturen naar personeelszaken@kunstlinie.nl.

Diversiteit
Kunstlinie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Als organisatie streven wij naar een grotere culturele diversiteit van ons publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.