Kunstlinie: Business Controller

Kunstlinie in Almere zoekt een Business Controller voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenKunstlinie is een stadscultuurhuis dat een ontmoetingsplaats is waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Ons iconische gebouw staat pal aan het Weerwater, in het centrum van Almere Stad en wordt jaarlijks door zo’n 200.000 cultuurliefhebbers bezocht. Kunstlinie kent drie domeinen:

 • Podium – toneel-, cabaret-, muziek-, dansvoorstellingen en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses en discussiepanels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Kunsthal – tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses, voorstellingen en discussiepanels op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Stadsforum – interactief programma, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horeca-faciliteiten en excursies over beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven.

Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent.

Binnen onze organisatie hebben wij op korte termijn behoefte aan een

Business Controller

32-36 uur per week

De Business Controller is inhoudelijk adviseur voor de Directie en het Management Team. Het Hoofd Administratie zorgt voor de inrichting en de uitvoering van de financiële administratie. De Business Controller werkt nauw samen met het team Administratie en rapporteert functioneel en hiërarchisch aan de Directeur.

Wat houdt de functie in?
In deze nieuwe positie zet de Business Controller zijn/haar ervaring en inzichten in om de organisatie naar een volgend niveau te brengen. De Business Controller ontwikkelt een financiële meerjarenstrategie gericht op continuïteit van de organisatie en adviseert inzake de financiële structuur, de planning en controlecyclus en de noodzakelijke financiële en bedrijfseconomische voortgangsinformatie.

In de functie van Business Controller heb jij de volgende resultaatgebieden

 • Financiële onderbouwing meerjarenplan
 • Advies
 • Planning en Control

Je zult periodiek de voortgang afstemmen met stakeholders waarin je jouw blik vooruit houdt, zowel op korte als middellange termijn. De verschillende scenario’s maak jij inzichtelijk, je adviseert maatregelen en creëert draagvlak hiervoor. Door jouw nauwkeurige en tegelijkertijd tactvolle communicatie, weet je inzichten beknopt en begrijpelijk over te brengen. In deze rol geef jij op je eigen manier uiting aan meerstemmigheid, zowel vanuit ecologisch als sociaal perspectief. Binnen de planning en control cyclus beoordeel jij de gegevens en realiseer jij rapportages ten behoeve van begrotingen, budgetten en investeringsaanvragen. Je bewaakt de financiële positie en signaleert en verklaart ontwikkelingen. Hierin verklaar jij de herkomst en draag jij suggesties aan om hierop te acteren richting Directie en Management Team. Daarnaast zul jij voorstellen doen rondom administratieve en systeemtechnische processen.

Naast het creëren van draagvlak, ben jij ook met veel betrokkenen in contact om het niveau van (management)informatie verder te professionaliseren. Het team Administratie heeft al veel degelijkheid weten te realiseren, samen met hen en anderen zorg jij dat de juiste inzichten uit alle beschikbare data(bronnen) wordt onttrokken. Jij zoekt actief kennis op en deinst niet terug om contacten te leggen binnen en buiten de organisatie.

Vaardigheden en competenties

 • Overtuigingskracht en beïnvloeding;
 • Analytisch vermogen;
 • Expertise/ vakkennis;
 • Communicatie.

Wij vragen

 • Een hbo- of wo-opleiding in financiële of bedrijfskundige richting;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijke positie;
 • Cijfermatig en bedrijfskundig inzicht en affiniteit met de culturele sector;
 • De vaardigheid om out-of-the-box en innovatief te denken en te handelen.

Wat bieden wij je?

 • Een parttime / fulltime dienstverband van 32 tot 36 uur per week;
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving vol nieuwe kansen en mogelijkheden;
 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s;
 • Een passend salaris conform de cao Nederlandse Podia;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen;
 • Reiskosten- en thuiswerkregeling.

Heb je interesse?
Sollicitaties (inclusief motivatie en cv) kun je sturen naar personeelszaken@kunstlinie.nl.

Diversiteit
Kunstlinie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Als organisatie streven wij naar een grotere culturele diversiteit van ons publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.