Koninklijk Theater Carré: Business Analist

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zoekt een Business Analist voor 37,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenKoninklijk Theater Carré dankt zijn faam aan de programmering van nationale, internationale en veelal exclusieve theaterproducties van wereldniveau. Alle denkbare theatergenres van circus tot cabaret en van popconcert tot opera bieden bezoekers ieder jaar opnieuw een ruime keuze. Al bijna 135 jaar lang vinden jaarlijks bijna 400.000 bezoekers hun weg naar het mooiste theater van Nederland in hartje Amsterdam. Carré is ván iedereen en vóór iedereen. We programmeren breed en bieden ruimte aan zoveel mogelijk diverse geluiden, genres, artiesten en medewerkers.

Business Analist

37,5 uur per week

Wat doe je als Business Analist in Carré?
Je gaat werken binnen de financiële afdeling en ondersteunt ook het Marketing & Ticketing team. De functie van Business Analist is nieuw, dus jouw taak zal er in bestaan de functie mee vorm en inhoud te geven vanuit de kernvragen:

  • Wat weten we over de (toekomstige) bezoeker en de zakelijke klant.
  • Wat weten we over pricing en (het verband met) bezetting.
  • Welke data zijn relevant voor het optimaal benutten van het Carré gebouw (zowel in infrastructuur als bemensing).
  • Wat weten we over ‘upselling’ (onder meer horeca).

Carré wil meer data-gedreven gaan werken, zodat we gedurende de customer journey van een bezoeker weten hoe we het best kunnen inspelen op klantbehoeften en hoe wij de beschikbare ruimtes en mogelijkheden in het theater optimaal benutten. Jouw taak zal er in eerste instantie uit bestaan inzichtelijk te maken welke bezoeker-data en management-data relevant zijn, waar die data beschikbaar zijn en hoe deze data vertaald kunnen worden naar analyses en rapportages, zodat hierop besluit- en beleidvorming gebaseerd kan worden.

Je stemt intern af met relevante collega’s (binnen programmering, marketing, ticketing en service & support) en neemt de leiding in het afleiden van de juiste onderzoeksvragen op basis van de consumer & management insight vragen. Met je analytische mind stel je de juiste data-sets samen en weet je die handig om te zetten in dashboards en rapportages vanuit verschillende systemen. In deze functie breng je structuur en focus en draag je zorg voor goede communicatie richting betrokken collega’s alsook effectieve rapportage naar het MT.

Waar ben jij goed in?
Je hebt een passie voor data en combineert een sterk analytisch vermogen met gedegen business kennis. Je hebt een onderzoekende geest en weet de vraag achter de vraag te stellen. Je houdt van structureren en organiseren en bent creatief in het verbinden van de juiste data om tot informatie en inzichten te komen. Je bent nieuwsgierig naar het primaire proces van Carré (van creatie tot voorstelling). Je hebt oog voor detail en tegelijkertijd kan je met je helicopterview zaken met elkaar verbinden over processen heen. Je kan zelfstandig werken én je kan je gemakkelijk met collega’s verbinden. Je hebt een (groot) probleemoplossend vermogen, bent stressbestending en je hebt een proactieve houding. Je houdt ervan om iets vanaf nul op te bouwen, van idee tot realisatie.

Hoe ziet succes er over een jaar uit?
Carré heeft de eerste stappen gezet in meer data-gedreven werken. Op basis van jouw rapportages kunnen er fact based beslissingen worden genomen om een breed publiek te blijven aantrekken, volgt Carré een onderbouwde pricing strategie en worden de verschillende ruimtes optimaal benut (voorstellingen, horeca én zakelijk).

Hier herken jij je in?
Je hebt een Master of HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur in de richting van economie / econometrie en / of informatiewetenschappen gericht op data science / analytics). Je hebt twee tot drie jaar ervaring als business analist / consultant met focus op data-analyse en -design. Kennis van het MS Officepakket, en dan met name Excel, alsook databases (SQL), programmeertalen (bijvoorbeeld Python) en ervaring met BI. Deze functie biedt je de mogelijkheid iets nieuws op te zetten en een volgende stap te maken in je carrière en je persoonlijke ontwikkeling.

Wat bieden wij jou

  • Een uitdagende en vernieuwende baan in het mooiste theater van Nederland.
  • Een leuk en gedreven team in een inspirerende werkomgeving.
  • Een marktconform salaris.
  • Opleidingsmogelijkheden.

Solliciteer direct
Stuur jouw motivatie en CV naar hr@carre.nl. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je specifieke vragen over de functie? Stuur een mail naar Renée Doesborgh, manager Financiën, IT & HR (renee.doesborgh@carre.nl).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.