AVL Mundo: Medewerker PR & Communicatie

Stichting AVL Mundo in Rotterdam zoekt een Medewerker PR & Communicatie voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 20-09-2021AVL Mundo is een presentatie-instelling voor hedendaagse kuns waar kunstenaars centraal staan. In 2008 is de stichting opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout en sindsdien gevestigd in het innovatieve en creatieve M4H gebied in Rotterdam. Sinds 2021 is AVL Mundo een Cultuurplaninstelling binnen de Gemeente Rotterdam. Jaarlijks worden er tentoonstellingen gemaakt, voorstellingen gegeven, een educatie programma en andere culturele activiteiten aangeboden. Met ruim 4.000 m2 aan presentatieruimtes behoort AVL Mundo tot de grootste plekken van Nederland voor hedendaagse kunst en performance.

AVL Mundo staat aan de vooravond van de doorontwikkeling naar een actieve en ambitieuze speler in de (inter)nationale kunstwereld. Daarom zijn wij per direct op zoek zijn naar een medewerker PR & communicatie die onder leiding van de directeur de herpositionering doorontwikkelt die momenteel opnieuw wordt uitgezet met een extern bureau. In deze nieuwe rol word je verantwoordelijk voor alle vormen van PR en communicatie die tot doel hebben het op de kaart zetten van AVL Mundo als presentatie-instelling enerzijds en het verkopen van het cultureel aanbod anderzijds. Jouw kwaliteiten zorgen voor een zorgvuldige uitvoering van de nieuwe positionering van AVL Mundo als autonome kunstinstelling.

Medewerker PR & Communicatie

32-40 uur per week

Profiel
Per direct zoekt AVL Mundo een medewerker PR & communicatie die bij gaat dragen aan de groeiende ambities van AVL Mundo. Je bent een creatieve, innovatieve en ondernemende medewerker die met enthousiasme de identiteit van AVL Mundo weet te vertalen naar passende communicatiemiddelen. Zowel off- als online. Dankzij jouw passie voor communicatie enerzijds en de hedendaagse kunstsector anderzijds weet je een groot en divers publiek te bereiken en duurzaam te verbinden. Daarnaast ken je de PR wereld, social media en relevante communicatiemiddelen als geen ander.

Wat ga jij doen?
Als medewerker PR & communicatie bij AVL Mundo werk jij samen met het team aan het vertalen van het merk AVL Mundo en haar publieksactiviteiten naar pers, drukwerk, social media, nieuwsbrieven en de website. Op basis van de nieuwe positioneringsstrategie bouw je een plan van aanpak om het huidige publiek uit te breiden en nieuw publiek aan te spreken. Ook ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en de uitstraling van het merk. Dit doe je in samenspraak met de directeur, die verantwoordelijk is voor de strategie, bedrijfsvoering en inhoudelijke programmering. Je zorgt voor haalbare planningen en bouwt een relevant netwerk op. Hiervoor organiseer je o.a. persontvangsten, houdt je de diverse communicatiemiddelen up-to-date en ontwikkel je relevant marketing materiaal. Hierbij ga je proactief op zoek naar nieuwe kansen in Rotterdam en daar buiten.

Wordt jij onze Medewerker PR & Communicatie?
Graag maken wij kennis met een medewerker marketing PR & communicatie die beschikt over 3-5 jaar aantoonbare en relevante werkervaring en/of de volgende kwaliteiten met zich meebrengt:

 • Hands-on mentaliteit en een flexibele werkhouding, geen 9-5 mentaliteit;
 • Ervaring in het opstellen van persberichten, nieuwsbrieven en andere mailings;
 • Content creatie voor zowel on- als offline communicatiemiddelen;
 • Ervaring met vormgeving is een pre;
 • Kennis van social media, wordpress, mailchimp en andere communicatiemiddelen;
 • Relevant netwerk in de (Rotterdamse) culturele sector;
 • Relevant netwerk bij dagbladen, media, tijdschriften is een pre;
 • Representatief en gevoel voor relatiebeheer;
 • Ervaring met de organisatie van pers- en/of relatie-ontvangsten;
 • Affiniteit met het programma-aanbod van AVL Mundo is een pre;
 • Aantoonbare interesse in trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing, communicatie en/of PR;
 • Proactief en resultaatgericht handelen;
 • Hands-on en flexibele werkhouding;
 • Communicatief- en sociaal vaardig, een echte teamplayer;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat bieden wij jou? 

 • Een afwisselende functie met doorgroeimogelijkheden;
 • Een bijzondere werkplek met een klein, slagvaardig en enthousiast team;
 • Een lean en mean organisatie met grote ambities;
 • Een grote mate van zelfstandigheid in de uitvoering van je werkzaamheden;
 • Een uitdagende functie binnen een internationale context;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform Richtlijn Functie- en Loongebouw
  presentatie-instellingen voor beeldende kunst;
 • Een jaarcontract op basis van 32-40 uur, dat bij goed functioneren kan worden verlengd.

Geïnteresseerd?
Mail je CV en motivatie voor 20 september 2021 t.a.v. Hanneke Beynen naar
hanneke@avlmundo.org o.v.v. ‘Sollicitatie Medewerker PR & Communicatie’.

Voor nadere informatie over de functie en/of het sollicitatieproces kan je een mail sturen naar mail@avlmundo.org. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken van 27 september – 15 oktober 2021 (1e en 2e ronde). Hopelijk kunnen wij je binnenkort verwelkomen bij AVL Mundo.

Voor meer informatie over AVL Mundo, zie onze website: www.avlmundo.org of volg ons via @avlmundo.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.