VPRO: Medewerker Aankoop

VPRO in Hilversum zoekt een Medewerker Aankoop voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-08-2021De VPRO staat sinds 1926 in een traditie van vrijzinnigheid. Als moderne crossmediale mediaorganisatie vormen we de uitvalsbasis voor het vrije denken. We zijn broedplaats van nieuwe ideeën en concepten, kraamkamer van talent en laboratorium van creatieve pioniers. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, verkennen we grenzen. Nieuwsgierig naar het leven elders en naar de toekomst. En gefascineerd door het buitengewone. Bij onze verkenningen blijven we graag weg van het midden. Het nieuwe ontstaat immers aan de randen. Daar zoeken we actief naar bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op. Met die verhalen willen we duiden wat er in de wereld gebeurt en iets veroorzaken wat leidt tot meer begrip of inzicht, tot verwondering of vertwijfeling, tot ontroering of opschudding. Soms met een goede grap of juist een heel foute. Conclusies? Die trek je zelf.

De VPRO wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Ben je op zoek naar een gevarieerde baan in de media waarin je je nauwkeurigheid kan combineren met je voorliefde voor documentaires? Lees dan verder! De afdeling Factual Aankoop zoekt per direct een:

Medewerker Aankoop

32 uur per week

Wie zijn wij?
Wij, team Factual Aankoop, houden ons bezig met het aankopen van buitenlandse documentaires, reportages, factual series en muziekprogramma’s voor NPO1, 2 en 3, themakanalen en on demand platforms van de NPO. Niet alleen voor de VPRO, maar voor alle andere publieke omroepen. Denk hierbij aan de documentaires van Louis Theroux, The Great British Bake Off, First Dates, Reizen Waes, Leaving Neverland en Greta.

Wij zorgen ervoor dat spraakmakende internationale titels beschikbaar worden voor het Nederlandse publiek. Je komt te werken in een team met een eindredacteur, twee aankopers en drie producers.

Quote: “We zijn een klein hecht team met een enorme liefde voor documentaires. Gedreven om goed werk te leveren en prettig samen te werken met elkaar, de diverse omroepen en al onze buitenlandse contacten. Iedereen heeft z’n eigen taken en werkt zelfstandig, maar uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk. We hebben oog voor elkaars welzijn. Lachen veel. En eten graag taart.” – Nathalie Windhorst, eindredacteur Factual Aankoop

Wat ga je doen?
Als medewerker aankoop ben je verantwoordelijk voor het administratieve proces rondom het aankopen van programma’s. Je stelt contracten op in Engels van alle aangekochte programma’s en controleert door externe partijen opgestelde contracten. Je zorgt dat de documenten voor beide partijen gereed zijn voor ondertekening binnen de aangegeven kaders. Bij onjuistheden contacteer je buitenlandse distributeurs.

Daarnaast signaleer je wijzigingen in de internationale terminologie omtrent aan te kopen uitzendrechten en meld je deze aan het team. Je ondersteunt de Eindredacteur en de aankopers binnen het team onder andere met het opvragen van ‘zicht‘ linken bij distributeur, het inplannen en verslagen van festival- en beursbezoeken en het maken van programmapaspoorten. Je verricht tevens alle voorkomende secretarieel-organisatorische werkzaamheden voor de afdeling.

Wie ben jij?
Je hebt belangstelling voor de ontwikkelingen in het veranderende medialandschap, de bijhorende juridische aspecten en je hebt affiniteit met documentaires.

Daarnaast:

  • beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • ben je nauwkeurig.
  • ben je sociaal vaardig en kun je effectief omgaan met tijdsdruk.
  • bekendheid met Whats on is een pre.

Wat bieden we?
Een gevarieerde baan in een gedreven team voor 32 uur per week. We bieden je een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. De functie is ingedeeld in salarisklasse F en zal, afhankelijk van kennis en ervaring tussen de
€ 2.375,- en € 3.493,45 bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Informatie of meteen reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

Iets voor jou? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met cv uiterlijk 8 augustus 2021 via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joan Morselt, aankoper documentaire via j.morselt@vpro.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.