Universiteit van Amsterdam: Adjunct Directeur Bibliotheek

De Universiteit van Amsterdam in Amsterdam zoekt een Adjunct Directeur bij de Bibliotheek voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-08-2021De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn voor de Bibliotheek UvA/HvA op zoek naar een adjunct-directeur.

Als adjunct-directeur geef je samen met de directeur en het Managementteam, de digitale transitie van de Bibliotheek verder vorm. Uitdagingen waarvoor de Bibliotheek zich gesteld ziet, zowel op inhoudelijk gebied (de diensten die de Bibliotheek levert aan de faculteiten van HvA en UvA) als op zakelijk/financieel gebied, zijn groot. Jouw focus zal zich vooral richten op het financiële en bedrijfsmatige functioneren van de Bibliotheek, maar van jou wordt tevens verwacht dat je inhoudelijk een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de vernieuwing van de diensten van de Bibliotheek.

Adjunct Directeur

Bibliotheek UvA/HvA

38 uur per week

Wat ga je doen
Als lid van de directie geef je vorm aan het beleid van de Bibliotheek in de komende jaren en ben je integraal verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Eind 2021 wordt gestart met de opstelling van het nieuwe beleidsplan voor de jaren 2023-2026.

Je bent specifiek verantwoordelijk voor de inrichting van de planning en control cyclus binnen de Bibliotheek UvA/HvA. Het gaat daarbij om het bewaken van de financiële kaders, de allocatie van middelen, periodieke rapportages en meerjarenprognoses.

Op facilitair terrein ben je eindverantwoordelijk voor alle facilitaire voorzieningen op de 15 locaties waar de Bibliotheek in Amsterdam is gevestigd, waarvan op 4 locaties als hoofdgebruiker.

Wat neem je mee
Gelet op het bovenstaande zijn wij op zoek naar een adjunct-directeur die:

  • beschikt over een relevante academische of hbo-opleiding, bij voorkeur met een financiële of bedrijfseconomische component;
  • minimaal 10 jaar relevante werkervaring heeft in een leidinggevende functie;
  • bij voorkeur ervaring heeft in organisaties op het terrein van (wetenschappelijk) onderwijs/onderzoek of in de bibliotheek-/museum-/archiefwereld.

Wat kenmerkt jou?
Je wordt uitgedaagd door strategische vraagstukken en bent in staat daar op een heldere wijze over te rapporteren en te communiceren. Je bent een ervaren verbinder met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen. Je bent een goede gesprekspartner en je beschikt over omgevingsbewustzijn. Je ziet kansen en weet die om te zetten in successen.

Wat bieden we jou
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling bij de UvA voor de periode van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in het UFO-functieprofiel van Directeur dienst 2. De bij deze functie behorende salarisschaal is schaal 14, minimaal € 5.453 en maximaal € 6.940 bruto per maand bij een voltijds dienstverband van 38 uur per week. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. De UvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Over ons
De Bibliotheek UvA/HvA is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor onderzoekers, docenten en studenten van UvA en HvA en externe bezoekers, zowel off- als online. We zijn gevestigd in 15 locaties verspreid over de stad (van Amsterdam-West tot Amsterdam-Zuidoost). Onderdeel van de Bibliotheek vormt het Allard Pierson, het museum én kennisinstituut van de UvA. Bij de Bibliotheek werken circa 325 medewerkers; de begroting heeft een omvang van 55 miljoen €.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening en wij hopen dat jij daar een actieve bijdrage aan kan leveren.

Je hebt normaliter een werkplek in de Universiteitsbibliotheek aan het Singel, in hartje Amsterdam. In verband met de maatregelen in het kader van Covid-19 vinden de werkzaamheden vooralsnog grotendeels vanuit een thuiswerkplek plaats.

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA of de UvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord en ook op over de UvA.

Vragen
Neem dan gerust contact op met:

Gebruik dit e-mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatieknop onderaan deze vacature.

Sollicitatie
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Ben jij onze nieuwe adjunct-directeur?
Klik op de ‘Solliciteer’-button om uiterlijk 15 augustus 2021 online te solliciteren. Vanwege de vakantieperiode staat de vacature langer open dan gebruikelijk.

Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Een uitgebreide omschrijving van deze vacature is op te vragen bij secr-uba@uva.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op 25 en 26 augustus, de tweede ronde op 2 en 3 september.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.