Theaters Diligentia & PePijn: Hoofd Marketing & Service

Theaters Diligentia & PePijn in Den Haag zoeken een Hoofd Marketing & Service voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-08-2021Theaters Diligentia en PePijn zijn dé leukste cabarettheaters van Nederland. We zijn trots op onze benoeming tot Theater van het jaar 2018/2019 en werken er hard aan om die titel waar te blijven maken. Alle verschillende afdelingen en de algemeen directeur werken samen aan de programmering en productie van zo’n 250 cabaretvoorstellingen en diverse specials per seizoen.

Theaters Diligentia en PePijn
Theaters Diligentia en PePijn vormen samen één organisatie, maar hebben wel ieder een eigen identiteit en podiumplanning. Omdat wij geloven in de krachtige en ook ontkrachtende werking van humor zetten we in op een veelkleurige en meerstemmige cabaretprogrammering. We bieden ons publiek cabaretiers, stand-upcomedians en kleinkunstenaars die ieder op een eigen manier hun humorvolle boodschap verkondigen. En geef toe, in deze onzekere tijd waarin polarisatie en verwijdering een rol spelen, geeft humor een goed tegenwicht.

Naast programmering, richten we ons ook op zakelijke verhuur van beide theaters, waarvan de opbrengst in combinatie met de jaarlijkse financiële ondersteuning door de Gemeente Den Haag, ons in staat stelt om ook eigen cabaretproducties vorm te geven. Zo faciliteren we in huis voor diverse instanties congressen, lezingen, presentaties en feesten.

Bij Theaters Diligentia en PePijn heerst in het betrekkelijk kleine team een prettige sfeer. Buiten de coronaperiode organiseren we regelmatig uitjes of personeelsbijeenkomsten om dat kracht bij te blijven zetten. Humor is ook op die momenten een belangrijk element. Momenteel hebben we een wekelijkse online meeting om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, maar onder Corona-loze omstandigheden maken we op de werkvloer gemakkelijk contact en plannen we projectbijeenkomsten in wanneer nodig. We zien het graag als onze gezamenlijke opdracht om te werken aan een fijne avond-uit beleving voor ons publiek.

We ontvangen publiek vanuit alle hoeken van de stad en werken met artiesten vanuit allerlei verschillende achtergronden. Dat maakt ons werk juist zo leuk. Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij iedereen uitnodigen om te solliciteren, ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft.

Theaters Diligentia & Pepijn zoeken per direct een

Hoofd Marketing & Service

36 uur per week

Hoe ziet jouw functie eruit?
Als hoofd van de afdeling Marketing en Service rapporteer je aan de algemeen directeur en ben je met de beide teams, verantwoordelijk voor alle (te vormen) beleid dat nodig is om optimale publiekswerving te realiseren. Daarbij hanteer je jouw kennis rond ticketverkoop, maak je analyses n.a.v. ons continue bezoekersonderzoek en (online)campagnes en voer je de leiding over de medewerkers van de afdelingen. De (door)ontwikkeling van de CRM strategie voor onze zakelijke propositie vormt een belangrijk deel van jouw pakket.

Wat voert in deze functie de boventoon?

 • Verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van marketingstrategie, -beleid en -(jaar)planning.
 • Toepassen van de visie uit het meerjarenbeleidsplan op alle marketingcommunicatie.
 • Het opstellen van de afdelingsbegroting in afstemming met de zakelijk leider.
 • Het mede bepalen van het beleid m.b.t. Corporate Communicatie en Public Relations.
 • Analyses en campagnes opstellen en -met het team- uitvoeren.
 • Leiding en advies rond een soepele inzet van het ticketverkoopsysteem Ticketmatic.
 • Prognosticeren, adviseren en vervolgacties initiëren rond kaartverkoop.
 • Adviseren en ontwikkelen van een nieuw CRM systeem voor de zakelijke verhuur.

Wat bieden wij jou?
Naast het werken bij dé leukste cabarettheaters van Nederland:

 • Een humorvolle werkomgeving;
 • Een afwisselende en uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden;
 • Aanvankelijk een jaarcontract, twee maanden proeftijd, met perspectief op verlenging;
 • Een salaris volgens CAO Nederlandse Podia, schaal 8 op basis van een fulltime aanstelling en afhankelijk van jouw ervaring;
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor ontwikkeling en dus voldoende mogelijkheden tot het volgen van opleidingen;
 • En – last but not least – gratis toegang tot al onze voorstellingen.

Hoe kun je reageren?
Mail jouw motivatie, met Curriculum Vitae uiterlijk op 15 augustus naar vacature@diligentia-pepijn.nl. We streven ernaar om in de week van 16 augustus geselecteerde kandidaten uit te nodigen voor een eerste gesprek waarin we het belangrijk vinden om te horen hoe jij de invulling van deze functie voor je ziet.

Een gedetailleerde functiebeschrijving is desgewenst beschikbaar via vacature@diligentia-pepijn.nl, voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de directeur Lucien Kembel, via 070 3610541.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze www.diligentia-pepijn.nl.