STRP: Allround Stagiair(e) Educatie & Participatie

STRP in Eindhoven zoekt een Allround Stagiair(e) Educatie & Participatie voor 16 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-09-2021STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, mediamakers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst. STRP gelooft dat de noodzakelijke veranderingen om te komen tot een ge- zonde ecologie, economie en een onverdeelde samenleving, fundamenteel en radicaal moeten zijn. We gaan het niet redden met snelle designeroplossingen en een blind vertrouwen in nieuwe technologie.

STRP biedt sinds 2006 nieuwe scenario’s voor de toekomst, dialoogsessies, een festival, een internationale tentoonstelling, workshops, rondleidingen, een uitgebreid educatief programma, muziek en performances. Elk jaar co-produceren we meerdere nieuwe kunstwerken in samenwerking met opkomende kunstenaars. STRP biedt het publiek alternatieve scenario’s en denkwijzen aan en produceert, presenteert en distribueert nieuwe, vaak door ons zelf geproduceerde kunstwerken.

Sinds 2006 heeft STRP haar basis op Strijp-S, een voormalig Philips complex, vlakbij het centrum van Eindhoven.

STRP is op zoek naar een enthousiaste hbo-stagiair(e) die meewerkt aan de organisatie en uitvoering van het doorlopende educatie-participatieprogramma en specifieke programma’s rondom STRP Festival 2022 dat plaatsvindt van 7 tot en met 10 april 2022 in Eindhoven.

Allround Stagiair(e) Educatie & Participatie

16 tot 40 uur per week

Omschrijving opdracht
Je ondersteunt de afdeling Educatie & participatie met het organiseren en uitvoeren van activiteiten en projecten voor het primair- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Daarnaast krijg je door de open organisatie veel mee van allerlei aspecten die bij de organisatie van (kleinschalige) events en een festival komen kijken. Je wordt aangestuurd en begeleid door het hoofd Educatie & participatie.

STRP Educatie & participatie organiseert tours, talks, workshops en projecten voor leerlingen, studenten en onderwijsmakers. Dat doen we tijdens onze events, zoals STRP Festival, maar ook op locatie zoals op scholen of andere festivals. Activiteiten zijn altijd op maat afgestemd op het niveau en interesses van de doelgroep. Bij STRP staat de impact die technologie heeft op individu en samenleving centraal. Hoe ziet de toekomst eruit? Welke toekomst willen we? Daar denken we samen met kunstenaars, ontwerpers en denkers over na.

Met onze activiteiten stimuleren we jongeren om te denken door te doen, en te leren door te delen. Samen denken, samen maken en samen organiseren als leeromgeving. We dagen deelnemers uit om zich tot informatie en ervaringen te verhouden. Wat vind je ervan en waarom? Hoe kunnen verschillende opvattingen naast elkaar bestaan? En kun je je opvatting bijstellen door nieuwe ervaringen? Een kritische en onderzoekende houding waarmee we een open, creatieve en sociale mentaliteit stimuleren. Volgens ons zijn deze houding en mentaliteit steeds belangrijker om jezelf staande te houden in onze snel veranderde wereld vol technologie.

Functie-eisen

 • Je volgt een relevante hbo-opleiding.
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur, technologie, educatie en evenementen.
 • Je wilt je verdiepen in educatie- en participatieprojecten.
 • Je vindt het leuk om te organiseren, kan goed plannen en overzicht houden.
 • Je bent initiatiefrijk, enthousiast, creatief, flexibel en zelfstandig.
 • Je bent sociaal vaardig en communicatief.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Eindhoven.

STRP biedt

 • Een inspirerende stageplaats met creatief-technologische projecten en evenementen.
 • Een dynamische en open werksfeer.
 • Een zelfstandige stage met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een divers takenpakket met de mogelijkheid zelfstandig (deel)projecten op te zetten.
 • De mogelijkheid om je vaardigheden op het gebied van organiseren, educatie, participatie, kunst en technologie te versterken.

Periode en aantal uren
De exacte startdatum, duur en het aantal uren per week worden in overleg bepaald. De voorkeur gaat uit naar een periode van minimaal vijf maanden, startend tussen september – december, minimaal twee dagen per week met in aanloop naar STRP Festival een uitbreiding van het aantal uren per week.

Solliciteren
Wil jij bij STRP leren door te doen? En denk je dat je wat kan toevoegen aan de organisatie? Mail dan een korte motivatiebrief en cv naar Shirley Hendrikse, hoofd Educatie & Participatie: shirley@strp.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.