Stedelijk Museum Amsterdam: Stagiair(e) Development, Sponsoring & Fondsenwerving

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Development, Sponsoring & Fondsenwerving voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-08-2021Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en staat met 650.000 bezoekers per jaar op de vierde plek van best bezochte musea in Nederland.

De afdeling Development richt zich op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen.

Het Stedelijk Museum zoekt voor de afdeling Development een

Stagiair(e) Development, Sponsoring & Fondsenwerving (m/v/x/)

32 uur per week

Voor 6 maanden, startdatum bij voorkeur vanaf 6 september 2021.

Werkzaamheden
De stage-werkzaamheden zullen gedeeltelijk thuis worden uitgevoerd, dit in verband met de coronamaatregelen. Tijdens je werkzaamheden word je intensief begeleid door je stagebegeleider. De communicatie met de afdeling Development en je stagebegeleider vindt gedeeltelijk via Microsoft Teams plaats, zodra de coronamaatregelen daar ruimte voor bieden zal er meer live contact op kantoor plaatsvinden.

Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee op de afdeling Development, krijg je een eigen takenpakket en leer je het Stedelijk als organisatie kennen. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van relatiebeheer, evenementen en fondsen- en sponsorwerving.

Je zal je voornamelijk bezighouden met onderstaande taken:

 • Meehelpen op evenementen voor relaties, waaronder fondsen en corporate partners, alsook previews en openingen van tentoonstellingen;
 • Ondersteuning bij wervingscampagnes voor particulieren en bedrijven;
 • Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling;
 • Schrijven dan dankbrieven en rapportages aan publieke en particuliere fondsen;
 • Ondersteuning bij administratieve werkzaamheden zoals mailings en brieven opstellen en versturen naar relaties;
 • Research naar bestaande en potentiële relaties van het museum;
 • Meedenken en –schrijven met sponsorproposities en fondsaanvragen;
 • Ondersteuning bij algemene afdelingszaken;
 • Verwerken van gegevens in CRM en 360 database.

Profiel

 • Hbo- of wo-student (tijdens de stageperiode verbonden aan een opleiding);
 • Affiniteit met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving;
 • Flexibele instelling en bereid om incidenteel bij events of openingen ’s avonds of in het weekend mee te helpen;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn;
 • ‘Hands-on’ mentaliteit.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Een uitdagende en gevarieerde stageplaats in een spannende omgeving en in een inspirerend team, en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. Als stagiair(e) Development kom je in aanraking met verschillende afdelingen binnen het museum en leer je zodoende over uiteenlopende aspecten van de museale wereld.

De stagevergoeding bedraagt ongeveer € 275,- bruto bij een vierdaagse werkweek.

Heb je interesse
Als je interesse hebt in deze stage, kun je je sollicitatie (motivatiebrief en cv) tot en met 1 augustus 2021 hieronder indienen.

Let op: we kunnen alleen stagiair(e)s aannemen die een stagecontract vanuit een onderwijsinstelling kunnen leveren.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.