Stedelijk Museum Amsterdam: Medewerker Aanwinsten

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Aanwinsten voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 02-08-2021Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter) nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

De directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist, context én audience driven.

Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn een

Medewerker Aanwinsten

32 uur per week

De functie
De tijdelijke Medewerker Aanwinsten is verantwoordelijk voor de effectuering en praktische afwikkeling van achterstallige aanwinsten.

Het takenpakket omvat onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Effectuering en praktische afwikkeling van achterstallige aanwinsten tot het moment van opname in de collectie door het team collectieregistratie.
  • Het inwinnen van informatie bij interne en externe partijen en het voorzien van interne en externe partijen van benodigde informatie. Daarbij tevens adviseren en het signaleren van mogelijke vraagstukken en daar proactief op handelen.
  • Het opstellen van schenkings-, beheer-, en indien van toepassing, aankoopovereenkomsten. Waar nodig, het laten opstellen van notariële aktes.
  • Organisatie en coördinatie van kunsttransport met inachtneming van de kwaliteitseisen en normen van het Stedelijk Museum ten behoeve van kunsttransport.
  • Doen van afgifte en in ontvangstname, en het verzorgen van de administratieve begeleiding van kunsttransport.
  • In voorkomende gevallen, afwikkeling van schade aan kunstwerken.

Wij vragen
Je bent nauwkeurig en verantwoordelijk en hebt een onderzoekende houding. Je bent analytisch, kritisch, hebt reflectief vermogen en handelt integer. Je hebt minimaal een hbo-opleiding in culturele of juridische richting. Juridische kennis in het algemeen en ervaring op het juridische vlak ten aanzien van museale collectievorming en bruiklenen zijn een pre. Dit geldt ook voor ervaring op het vlak van kunsttransport, art handling of preventieve conservering en kunstverzekeringen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift). Bij voorkeur woon je in Amsterdam of omgeving.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Je krijgt een aanstelling voor één jaar. De functie is ingedeeld in schaal 9 bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao (€ 2.840 – € 3.718). Startdatum zo snel mogelijk. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anna Bülow, Manager Collectiebeheer via a.buelow@stedelijk.nl.

Solliciteren
Bij interesse in deze functie, kun je tot en met 2 augustus aanstaande solliciteren via de sollicitatiebutton hieronder. Sollicitaties per brief worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.