Stedelijk Museum Amsterdam: Hoofd Art Handling

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Hoofd Art Handling voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 02-08-2021Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 Jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

De directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist, context én audience driven.

Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn een:

Hoofd Art Handling (m/v/x/)

36 uur per week

De functie
De teams Depotbeheer en Behoudstechniek worden samengevoegd in de nieuwe afdeling Art Handling, die tot taak heeft optimale voorwaarden te scheppen voor beheer en behoud van de collecties van het Stedelijk middels state-of-the-art opslag, transport en handling. Art handling is daarmee een van de vier afdelingen binnen Collectiebeheer naast Conservering & Restauraties, het Documentatie & Informatiecentrum en het Registrarbureau.

Als hoofd Art Handling zul je met name in het eerste jaar gaan zorgen voor een integratie van de teams Depot en Behoudstechniek tot een soepel samenwerkend team. Waar nodig stel je beleid, procedures en werkwijzen bij of zorg je dat deze tot stand komen, dit in overleg met de manager Collectiebeheer en de medewerkers van de afdeling Art Handling.

Meer structureel heeft het hoofd Art Handling de volgende taken:

 • Leidinggeven aan de medewerkers, inclusief de HR verantwoordelijkheid voor deze medewerkers (onder andere: toezien op de dagelijkse werkzaamheden, voeren van beoordelingsgesprekken en voortgangsgesprekken, handelen volgens het P&O-beleid van het SMA).
 • Het formuleren van de afdelingsdoelstellingen als onderdeel van de organisatiedoelstellingen en de doelstellingen van Collectiebeheer.
 • Zorgdragen voor een proactieve samenwerking van het team met alle stakeholders binnen het museum, met name het Registrarbureau, Facilities, het Projectbureau,de restauratoren en de conservatoren.
 • Mede invulling geven aan de Collectiebeheerovereenkomst, het Collectieplan en de doelstelling van het Kunstenplan.
 • Identificeren van trainings- en ontwikkelingsbehoeften van de medewerkers, waar in voorzien moet worden om het collectiezorgbeleid en het preventieve conserveringsbeleid van het Stedelijk goed te kunnen toepassen.
 • Beheren van het afdelingsbudget.
 • Waar nodig werk je ook mee in de operatie binnen het depot of behoudstechniek.

Wij vragen

 • Je beschikt over een relevante HBO-opleiding en over aantoonbare ervaring in het aansturen van een team en op het gebied van beheer en behoud van collecties. Bij voorkeur heb je ook ervaring in het opstellen van goede werkprocedures.
 • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig en weet medewerkers en collega`s te enthousiasmeren voor je plannen. Je bent stressbestendig en weet je langetermijndoelen te behalen naast zaken die op korte termijn je aandacht vragen.
 • Daarnaast ben je klantgericht en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar hebt ook oog voor het grotere geheel binnen Collectiebeheer en het museum.
 • Je hebt affiniteit met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 10 (€ 3.099 – € 4.053) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anna Bülow, a.buelow@stedelijk.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 2 augustus 2021 je cv en motivatiebrief insturen via de sollicitatieknop onder op deze pagina. De eerste gesprekken staan gepland in de week van 13 augustus 2021.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.