Royal Delft: Marketing- en Communicatiemanager

Royal Delft in Delft zoekt een Marketing- en Communicatiemanager voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenRoyal Delft is dé toonaangevende producent van handgemaakt Delfts Blauw aardewerk. Naast de iconische historische collecties onderscheidt Royal Delft zich met bijzondere Dutch Design collecties zoals onder andere de Schiffmacher Royal Blue collectie, Wunderkammer en de moderne servieslijnen. Wij verkopen Delfts Blauw via verschillende kanalen: online, via de retail en rechtstreeks aan bedrijven. Daarnaast trekt Royal Delft Museum jaarlijks 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld om het unieke ambacht van Royal Delft te komen bewonderen. Royal Delft onderneemt tevens activiteiten voor haar zusterorganisatie Royal Leerdam Crystal.

Wij zoeken ter uitbreiding van de afdeling marketing en communicatie per direct een

Marketing- & Communicatiemanager

40 uur per week

De functie:
Als marketing- en communicatiemanager binnen Royal Delft ben je verantwoordelijk voor het merk Royal Delft. Je houdt je bezig met de ontwikkeling en uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie met betrekking tot het merk en de projecten die binnen het merken bestaan (bijvoorbeeld productlanceringen). De visie van Royal Delft is het maken van stijlvolle producten op ambachtelijke wijze die passen in de inrichting van vandaag de dag. Jouw marketingstrategie draagt bij aan de beeldvorming van het merk en het aanspreken van kansrijke doelgroepen. Een goede samenwerking met de design-afdeling is hierbij van groot belang.

In de praktijk houd je je bezig met de uitrol van de strategische plannen, coördineer je de PR, ben je persvoorlichter en ben je betrokken bij de promotie van Royal Delft op diverse (internationale) beurzen.

Binnen deze rol geef je leiding aan de contentmarketeer en ben je lid van het MT. Daarnaast werk je nauw samen met de marketingmanager van het Royal Delft Museum.

Functie-eisen:
Wij zoeken een marketing- en communicatiemanager met passie voor kunst en design die de juiste toon weet te zetten voor de iconische merken Royal Delft en Royal Leerdam Crystal. Je hebt een goed gevoel voor zowel artistieke als commerciële waarden waardoor jij de merken in de juiste richting laat groeien.

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van marketing en communicatie met minimaal 5 jaar relevante werkervaring, waaronder ook ervaring met contentmarketing. Je bent een initiatiefnemer en resultaatgericht: een marketingmanager met durf en visie met betrekking tot de ontwikkeling van de merken.

Uiteraard beschik je over goede communicatieve en commerciële vaardigheden. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift, Duits is een pre. Kennis van het (social)medialandschap is een vereiste. Daarnaast heb je kennis van WordPress en WooCommerce, SEO en SEA is een pre.

Wij bieden:
Een zelfstandige, dynamische en uitdagende functie met verantwoordelijkheid met betrekking tot de iconische merken Royal Delft en Royal Leerdam Crystal. Bij Royal Delft werken mensen met passie aan de beleving en producten van Royal Delft en er is een informele werksfeer.

De functie biedt voldoende ruimte en uitdaging aan personen die een stap willen maken in hun carrière. De arbeidsvoorwaarden zijn in lijn met de functie en ervaring.

Een schriftelijke opdracht en assessment kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.