Rondleiding Rotterdam: Rotterdamse Stadsgids

Rondleiding Rotterdam in Rotterdam zoekt een Rotterdamse Stadsgids voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenRondleiding Rotterdam doet wat er staat. En dat doen we ook heel goed in het Rotterdamse Centrum, Delfshaven, op de Kop van Zuid en Katendrecht. Naast wat je kunt zien, gaat het er dan vooral om hoe het is om te wonen in de stad, samen met alle andere inwoners.

Wij zoeken een

Rotterdamse Stadsgids

nader te bepalen

We vragen

 • Wonen en actief leven in Rotterdam.
 • Interesse in heden, toekomst en verleden van de stad.
 • Ervaring met acteren en optreden (Gidsen bij Rondleiding Rotterdam zijn niet verkleed of een type, maar wel meestervertellers, heel goed in timing / opbouw van een verhaal, interactie met een groep, improvisatievermogen, sfeer maken et cetera).
 • Ervaring met het begeleiden van verschillende groepen.
 • En logische zaken als gids: punctueel in afspraken, een goede duidelijke stem en prettige presentatie, enthousiast en eerlijk als het gaat om Rotterdam.

We bieden

 • Heel leuk werk in Rotterdam.
 • Aanvullende informatie over de stad, zodat je kennis over Rotterdam wordt aangevuld. Daarbij gaat het naast algemene informatie juist ook om de verhalen die Kapenezen, Delfshavenaren, inwoners van Rotterdam ons in de loop der jaren vertelden als ze met ons meeliepen. En wat we zelf meemaakten.
 • Een basisvergoeding van € 48,40 inclusief BTW per uur vanaf het moment dat je zelfstandig rondleidingen verzorgt. Betaling vindt plaats op ZZP-basis.
 • Flexibel werk; het is niet nodig speciale dagen / tijden vrij te houden. Als er een aanvraag komt, vragen we aan gidsen wie die rondleiding kan / wil begeleiden.

Procedure

 • Mail je sollicitatiebrief + CV naar Nico Goezinne via info@rondleidingrotterdam.nl. Geef hierin in ieder geval aan wat jouw beeld van Rotterdam is, en op welke manier je dat op een groep zou overbrengen.
  Eventueel nodigen wij je dan uit voor een kennismakingsgesprek.
 • Als we met elkaar verder willen, leid je ons kort rond langs twee punten in Rotterdam, zodat je een indruk kunt geven hoe je mensen zou rondleiden.
 • Als we beslissen dat je gids bij Rondleiding Rotterdam wordt, krijg je alle informatie en volgt een afgestemde interne opleiding.
 • Nadat je van start bent gegaan, verwachten we verbondenheid aan Rondleiding Rotterdam voor minimaal twee jaar. Dat houdt in dat je twee jaar ook voor ons als gids beschikbaar blijft (naast al je andere werkzaamheden), waarbij de planning van rondleidingen altijd in overleg gemaakt wordt.

Meer informatie
Meer informatie kan worden ingewonnen via Nico Goezinne, info@rondleidingrotterdam.nl. Je kunt ook onze website bekijken. Of een tour boeken om te zien hoe het nu gaat. Of…

Hopelijk tot ziens en groeten uit Rotterdam!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.