ROCvAF: Opleidingsmanager

ROCvAF in Amsterdam zoekt een Opleidingsmanager voor 0,8-1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2021Het ROC van Amsterdam – Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam – Flevoland heeft bij elkaar 12 mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad. Het ROC biedt onderwijs aan 36.000 mbo-studenten, 3.300 leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en 6.500 deelnemers aan overige educatie (waaronder inburgering en volwassenen). Bij het ROC werken in totaal circa 3.000 medewerkers.

Het ROC van Amsterdam – Flevoland is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten iedere dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars verschillende achtergronden. Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve Nederlandse samenleving.

Om goed onderwijs te geven is het onderwijs op de mbo-colleges kleinschalig georganiseerd, een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam – Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de student. We streven elke dag naar het allerbeste onderwijs. Iedereen is welkom en draagt bij aan de ontwikkeling van studenten. We leren van elkaars achtergronden, gaan mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en vernieuwen waar nodig. Dit doen we in een sfeer van vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Van prettig en respectvol met elkaar samenwerken. Kijken waar het beter kan en dat vervolgens ook doen. Want ook dat hoort bij een organisatie die overal de beroepspraktijk ademt.

In MBO College Zuid geloven we in de kracht van het mbo. Iedereen heeft talent en verdient het om daarmee in de spotlights te staan. Onze creatieve, sportieve en dienstverlenende opleidingen brengen studenten verder. Door unieke samenwerkingen met de arbeidsmarkt maken studenten op inspirerende wijze kennis met het werkveld. Met zo’n 3.900 studenten, waarvan het merendeel mbo niveau 4 volgt, vormen wij een community in een modern gebouw grenzend aan de Zuidas, tegenover RAI Amsterdam Convention Centre. MCZ profileert zich als een Amsterdamse school, divers en met lef, creatief en met de opdracht voor studenten een sociaal veilig leerklimaat te ontwikkelen. Samen stimuleren we studenten het beste uit zichzelf te halen. Kom werken bij MBO College Zuid, een college waar altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en innoverende onderwijsprojecten.

Wij zoeken voor het Team PACT+ een

Opleidingsmanager

0,8-1,0 fte

PACT + is een uniek collectief van artiestenopleidingen in Nederland. Talentvolle studenten worden op het hoogste mbo-niveau opgeleid tot ondernemend danser, acteur, muzikant of muziekproducer. PACT + is gevestigd in Amsterdam en is onderdeel van het ROC van Amsterdam, MBO College Zuid. Voor het team PACT+ zoeken wij per 1 december 2021 een opleidingsmanager.

Je gaat leidinggeven aan het team PACT bestaande uit de drie sub-teams dans, theater en muziek(producer). Je geeft leiding aan en faciliteert het onderwijsproces. Je maakt deel uit van het managementteam van MBO College Zuid. Je stuurt op heldere doelen en maakt deze en de implementatie daarvan transparant voor het hele team. Aan de andere kant weet je ook om te gaan met de creatieve energie in het team die bron is van vele ideeën. Je zorgt dat de beleidslijnen en afspraken van MBO College Zuid een vertaling krijgen naar het team PACT+. Hierbij zoek je altijd naar mogelijkheden om PACT+ te laten floreren, maar breng je wel prioriteiten aan. Je maakt verbinding met het werkveld en zoekt naar samenwerking. Samen met het team weet je de trends en behoeftes te vertalen naar de opleiding.

Je bent een onderwijsmanager die affiniteit heeft met het artistieke werkveld waar onze artiestenopleidingen zich op richten. Je hebt een visie op het mbo en kunt de uitganspunten die het afgelopen jaar in de steigers zijn gezet, verder vormen en vertalen naar het onderwijs. Je kunt je voelsprieten uitzetten in het werkveld, maar zeker ook onder de studenten. Je geeft ruimte aan diversiteit in populatie en perspectieven. Je bent in het bezit van een groot communicatievermogen en gebruikt dit naar alle geledingen binnen en buiten de organisatie.

Je hebt goed gevoel voor wanneer er samengewerkt kan worden binnen het team en het College en weet dit vervolgens ook voor elkaar te krijgen. Je bent zakelijk ingesteld op momenten dat het nodig is, bijvoorbeeld met betrekking tot formatie en faciliteiten. Je weet goed verbinding te maken met de teamleden en toont hier coachend leiderschap. Je laat wanneer nodig daadkracht zien.

Verder heb je een:

  • afgeronde hbo+-opleiding;
  • meerjarige managementervaring in een onderwijsorganisatie, ervaring in het mbo is een pre;
  • affiniteit/ervaring met het artistieke en interculturele werkveld;
  • ervaring met ondernemen en/of visie hierop in het onderwijs

Meer dan alleen goede voorwaarden
De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk. Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden.

  • Een salaris in schaal 12 (cao mbo) van maximaal € 5.685 bruto per maand, als je fulltime werkt
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Ruime vakantieregeling
  • Deelname aan het ABP pensioen
  • Doorgroeikansen binnen de organisatie
  • Een goede reiskostenvergoeding

De gesprekken vinden op donderdagochtend 16 en dinsdagochtend 21 september plaats. Tussen de twee rondes kan een online assessment plaatsvinden.

Niet meer wachten, maar reageren
Ben jij die MANAGER? Heb jij dat beetje meer? Dan hopen we dat je snel reageert. Klik op de button ‘Solliciteer!’ en stuur meteen je cv mee. We laten je dan snel weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.