Openbare Bibliotheek Amsterdam: Allround Theatertechnicus

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Allround Theatertechnicus voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 15-08-2021De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren. De OBA trekt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers en is daarmee de grootste culturele instelling van de stad. We maken kennis, cultuur en informatie toegankelijk voor iedereen en doen dit met onze grote collectie (e-)boeken, films, exposities, workshops, debatten en andere activiteiten. Inmiddels bestaat de OBA meer dan 100 jaar en met 27 vestigingen zijn we te vinden in elke wijk in Amsterdam.

OBA Oosterdok is, op haar representatieve ‘duurzame’ locatie op het Oosterdokseiland met een oppervlakte van 28.000 m², de grootste bibliotheekvestiging van Nederland. Hiernaast heeft de OBA vanuit de 27 vestigingen een groeiende interactieve functie en relatie met de wijken in en rond Amsterdam. De OBA biedt laagdrempelige en toegankelijke plekken in de hele stad. Een goede spreiding van vestigingen over de stad is essentieel, met daarbij bibliotheken in buurten waar de OBA een belangrijke rol vervult voor kwetsbare groepen.

De gemeente en de OBA willen de grote waarde die de OBA al jarenlang in de hele stad heeft behouden en versterken richting de toekomst en bestendigen voor toekomstige generaties Amsterdammers.

Wij zoeken per 1 september 2021 een

Allround Theatertechnicus

28 tot 32 uur per week

Als theatertechnicus ben je belast met al het organisatorisch en technische werk dat nodig is om theatervoorstellingen of activiteiten te realiseren. Je werkt samen met een ervaren collega en plant in overleg met je collega je eigen werkzaamheden. Je zorgt voor decoropbouw of je ondersteunt hierbij bij de grotere voorstellingen. Je programmeert de trekkenwand en bent verantwoordelijk voor het changement tijdens de voorstellingen. Ook ben je verantwoordelijk voor licht en geluid tijdens de voorstellingen en stelt indien deze niet wordt aangeleverd een licht- en geluidsplan op. Je bedient de camera`s bij livestreams en doet videonabewerking van opnames. Je zorgt voor het onderhoud aan materialen en van apparatuur waarmee wordt gewerkt.

We gaan ervan uit dat je binnen je vakgebied actief meedenkt met onze klanten en hierdoor een toegevoegde waarde levert aan het eindproduct. Je wordt in deze functie aangestuurd door de teamleider OBA Congres van OBA Oosterdok. Je werkt voornamelijk bij het theater van OBA Oosterdok, maar kan ook bij activiteiten op andere vestigingen worden ingezet.

Je profiel

 • Je hebt ten minste een afgeronde opleiding theatertechniek en werkt op HBO niveau.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in het vakgebied.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord.
 • Je hebt kennis van, en ervaring met (digitale) systemen en social media.
 • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken.
 • Je ontvangt onze gasten op een klantvriendelijke manier.
 • Je hebt een positieve instelling.
 • Je beschikt enkele specifieke competenties:
  • inventief;
  • samenwerkingsgericht;
  • flexibel;
  • oplossingsgericht;
  • proactief.

Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige rol op het gebied van theatertechniek in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij.
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een parttime functie (28 tot 32 uur per week).
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor één jaar.
 • Een marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 6 cao openbare bibliotheken / kunsteducatie).

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Nicole Overweg, Teamleider, op telefoonnummer 020-2530910.

De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 18 augustus 2021.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
De cao openbare bibliotheken / kunsteducatie is van toepassing.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren. Mail jouw motivatie en cv uiterlijk 15 augustus 2021 naar sollicitaties@oba.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.