Noord Nederlands Orkest: Tutti 2e Viool

Het Noord Nederlands Orkest in Groningen zoekt twee kandidaten Tutti 2e Viool voor 80% (kleinere arbeidsomvang mogelijk) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2021Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is een avontuurlijk en toonaangevend symfonieorkest dat vanuit de traditie nieuwe wegen bewandelt zonder daarbij de hoofdzaak uit het oog te verliezen: het symfonisch repertoire levend houden door het op hoog niveau en in spannend samengestelde programma’s te spelen. Onze overtuiging is dat het geheim van de intense beleving van klassieke muziek schuilt in de live performance van het symfonieorkest en in het contact tussen musici en publiek.

Het NNO is het orkest van het Noorden en heeft Groningen als standplaats. Het zoekt graag zijn publiek op in de concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en op scholen. Ook speelt het NNO met regelmaat op andere podia elders in het land, zoals het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam.

Als symfonieorkest staan we midden in de maatschappij en proberen we zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met klassieke muziek. Voor het NNO hoort daar automatisch bij dat we een inclusieve werkgever willen zijn, we hechten daarom waarde aan een divers personeelsbestand. Juist de diversiteit in onze orkestgemeenschap maakt ons tot een bijzonder orkest.

Vanaf concertseizoen 2015/2016 is Antony Hermus vaste gastdirigent bij het orkest. Michel Tabachnik is aan het NNO verbonden als emeritus dirigent. Het orkest bestaat uit zo’n 75 vaste orkestleden. Kijk voor de meest actuele informatie over het NNO op www.nno.nu.

Het NNO is op zoek naar twee kandidaten voor de volgende positie:

Tutti 2e Viool

80%* , kleinere arbeidsomvang mogelijk

Datum proefspel: 13 oktober 2021
Reactietermijn: 25 augustus 2021
Datum indiensttreding: In overleg

*) Een kleinere arbeidsomvang dan 80% behoort ook tot de mogelijkheden.

Verplichte stukken

 1. W.A. Mozart: vioolconcert naar keuze; no. 3 (KV 216), no. 4 (KV 218) of no.5 (KV 219), 1e deel met cadens.
 2. Eerste deel uit één van de volgende vioolconcerten: Beethoven, Brahms, Tsjaikovski of Sibelius.
 3. Orkestpartijen:
  • Mozart Symfonie No. 39 (Viool 2)
  • Mozart Die Zauberflöte Ouverture (Viool 1)
  • Mendelssohn Midsummer Night’s Dream (Viool 2)
  • Brahms Pianoconcert No. 1 (Viool 2)
  • Schumann Symfonie No. 2 (Viool 1)
  • Bruckner Symfonie No. 9 (Viool 2)
  • Straus Don Juan (Viool 1)
  • Bartok Concert voor orkest (Viool 2)
  • Beethoven Symfonie No. 9 (Viool 1)
  • Mozart Strijkkwartet No. 17 (alleen eerste deel) in Bb Major, K. 458 (Viool 2)
  • Mendelssohn Strijkkwartet opus 44 No. 1 deel 3 (Viool 2)

Arbeidsvoorwaarden

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd, bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bruto salaris: conform schaal 1 van de CAO Nederlandse Orkesten, te vinden op www.vvno.nl, de website van de Vereniging van Nederlandse Orkesten.
 • Verplichte deelname in het pensioenfonds ABP.

Selectieprocedure

 • De selectie bestaat uit twee delen. Allereerst wordt via een proefspel nagegaan of een kandidaat in artistieke zin in aanmerking komt voor de functie. Daarna vindt een selectiegesprek plaats waarin bekeken wordt of de gekozen kandidaat voldoende affiniteit heeft met het NNO en qua kennis, vaardigheden en persoonlijkheid past bij wat de functie vereist.
 • Kandidaten voor het proefspel worden verzocht een sollicitatiebrief, voorzien van een motivering voor de functie en curriculum vitae, te mailen aan het NNO.
 • Kandidaten komen uit de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland of zijn in het bezit van een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Op basis van de schriftelijke sollicitaties wordt indien nodig een voorselectie gemaakt.
 • De sollicitatie, evenals een opgave van nationaliteit en indien van toepassing een kopie van de werk- en verblijfsvergunningen, dient uiterlijk op 25 augustus 2021 door het NNO te zijn ontvangen.

Coronamaatregelen
Op basis van de huidige coronamaatregelen kan het proefspel doorgaan. Het NNO volgt de richtlijnen van de overheid en laat bij de uitnodiging voor het proefspel weten wat de actuele coronamaatregelen zijn waar de kandidaten zich aan moeten houden.

Nadere informatie
Het proefspel vindt plaats in Groningen. Voor nadere informatie over de arbeidsvoorwaarden, kunt u contact opnemen met Hedi Boersema, Adviseur P&O. Voor nadere informatie over de proefspelprocedure kunt u contact opnemen met Celia Hernández Doval, organisatie proefspelen.

De contactgegevens van het NNO zijn als volgt:
E-mail : auditions@nno.nu
Telefoon : + 31 (0)50 3695800

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.