NEMO: Medewerker Collectiebeheer

NEMO in Amsterdam zoekt een Medewerker Collectiebeheer voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-08-2021NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten het museum.

De collectie van NEMO is gehuisvest aan de Strekkerweg in Amsterdam-Noord. Hier wordt de collectie beheerd, geconserveerd en gecatalogiseerd door een vast team van vrijwilligers onder leiding van een collectiebeheerder. Zo wordt een tastbaar technisch verleden, van parlograph tot Walkman, en van stootspanningsgenerator tot antieke dynamo, behouden en doorgegeven. Daarnaast beheren we de collectie die in NEMO Science Museum staat (ook externe bruiklenen) en hebben we de komende jaren een externe locatie, NEMO Studio, op het Marineterrein in Amsterdam.

Dankzij een bijdrage uit de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid, die door het Ministerie van OCW is toegezegd via het Mondriaan Fonds, hebben wij een tijdelijke vacature voor de functie van:

Medewerker Collectiebeheer

24 uur per week

Werkzaamheden

 • Beheer en behoud collectie; Standplaatsregistratie, klimaatcontrole, preventieve/ actieve conservering (depotinrichting, schoonmaak). Zowel in het Depot als in het Museum en in De Studio.
 • Ondersteuning bij het inrichten van tentoonstellingen.
 • Documenteren, archiveren en registreren van objecten (in Adlib).
 • Het uitvoeren van actiepunten uit het collectiebeleid en de risicoanalyse.
 • Begeleiden van vrijwilligers en hun werkzaamheden met collectie.

Profiel

 • Een museale studie (bij voorkeur Reinwardt Academie) of ervaring als collectiebeheerder.
 • Affiniteit met wetenschap en technologie.
 • Goed in verbinden, opbouwen en onderhouden van relaties, en uitbreiden van het museale en technische netwerk.
 • Nauwkeurig navolgen van richtlijnen en procedures.
 • Sociaal vaardig, oog hebben voor wensen van iedereen.
 • Ervaring met het registratiesysteem Adlib.
 • Affiniteit met het begeleiden van vrijwilligers en projecten.

Salaris
Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.634 en € 3.370 bruto per maand op basis van 40 uur per week (schaal 8).

Solliciteren
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 9 augustus naar hr@e-nemo.nl ter attentie van Ernestine Bast onder vermelding van medewerker collectiebeheer. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Judith van Bezu (collectiebeheerder), vanbezu@e-nemo.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel: 020-53 13 196.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.