Nederlands Dans Theater: Assistent van Zakelijk en Artistiek Directeur

© Rahi Rezvani

Nederlands Dans Theater in Den Haag zoekt een Assistent van Zakelijk en Artistiek Directeur (m/v/x) voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 05-08-2021Nederlands Dans Theater (NDT) bestaat uit twee gezelschappen met twee generaties dansers. Jonge, talentvolle dansers aan het begin van hun danscarrière dansen bij NDT 2 (dansers tussen de 17 en 23 jaar) en dansers in volle bloei bij NDT 1 (dansers van 24 jaar en ouder). Beide gezelschappen geven voorstellingen in zowel binnen- als buitenland. De thuisbasis is het Lucent Danstheater in Den Haag.

NDT is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen ter wereld. Al 60 jaar lang werkt ons gezelschap met wereldberoemde (gast)choreografen en ’s werelds beste dansers, zodat we ieder jaar internationaal toptalent blijven aantrekken. Achter de schermen werken ca. 70 medewerkers om de voorstellingen, dansbeleving en alle randvoorwaarden te perfectioneren, van medische begeleiding, naar licht- en geluidontwerp tot educatieactiviteiten. Gezamenlijk werken we aan innoverende, grensverleggende dansvoorstellingen en bieden wij onze bezoekers een onvergetelijke avond.

Ten behoeve van de ondersteuning van de directie is Nederlands Dans Theater per zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Assistent van Zakelijk en Artistiek Directeur (m/v/x)

fulltime dienstverband, 38 uur per week

Wat ga je doen?
In deze functie ondersteun je zowel de zakelijk als de artistiek directeur op diverse vlakken.

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en het opvolgen van het directie overleg. Je bereidt samen met de directie het MT-overleg voor en coördineer en monitort de voortgang m.b.t. activiteiten en actiepunten die voortvloeien uit dit overleg. Je ondersteunt bij het opstellen van inhoudelijke (interne) stukken, leest mee met de correspondentie van de beide directeuren, anticipeert op eventuele acties die hieruit voortkomen en voert inhoudelijke communicatie met externe partijen.

Je verzorgt het relatiebeheer van externe contacten uit het professionele netwerk van de directie. Je fungeert als eerste aanspraakpunt voor directieaangelegenheden.

Een groot deel van je werkzaamheden bestaat uit het beheren en coördineren van de agenda’s van beide directeuren, initiëren, uitvoeren en verwerken van formele correspondentie, afhandelen van (internationaal) telefoon- en mailverkeer, ontvangen van gasten, afhandelen van de financiële uitgaven van de directie, beheer van directiearchief. Ten behoeve van de RvT vergaderingen wordt verwacht dat je de (jaar)rapportage en presentaties voorbereidt, de agenda, actiepunten en notulen opstelt en de voorzitter indien nodig ondersteunt.

Wat kan je?
Wij zijn op zoek naar een positief en proactief ingestelde ervaren directie-assistent op minimaal HBO-niveau. In verband met de tweetalige correspondentie en aangezien vergaderingen vaak in het Engels plaats zullen vinden, is een uitmuntende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling een vereiste.

 • Integriteit en betrouwbaarheid behoren tot je core values
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en onderlinge relaties
 • Je bent in staat om initiatief te nemen
 • Je weet goed om te gaan met deadlines of druk en kunt goed prioriteiten stellen
 • Je vindt het leuk om relaties en netwerken op te bouwen en te onderhouden zowel intern als extern
 • Je bent gewend om advies te geven op strategisch niveau
 • Je weet wat er speelt binnen de organisatie en haar omgeving
 • Je voelt je prettig in een internationale omgeving
 • Je hebt affiniteit met dans en NDT in het bijzonder
 • Je beschikt bij voorkeur over juridische kennis

Wat heeft NDT je te bieden?
Nederlands Dans Theater vindt het belangrijk dat werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen, waarbij eenieder zijn eigen talent als individu en als lid van een team kan ontwikkelen. Daarbinnen maken wij ons sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Diversiteit en Inclusie zijn dan ook belangrijke kernwaarden binnen onze organisatie.

Daarnaast bieden we:

 • Salaris conform schaal 7 CAO Theater & Dans
 • 32 vakantiedagen per jaar
 • Pensioenregeling
 • Tegemoetkoming in de reiskosten
 • Informele werksfeer

We zijn gevestigd in het Centrum van Den Haag, op loopafstand van zowel Centraal Station als Station Hollands Spoor.

Hoe kun je solliciteren?
Mail je beknopte motivatiebrief + Curriculum Vitae uiterlijk 5 augustus 2021 via onderstaande solliciteer-button naar Helen Vermeer onder vermelding van de functienaam.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor vragen over de functie kan je per mail contact opnemen met Willemijn Maas, zakelijk directeur. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure neem dan per mail contact op met Helen Vermeer, HR Adviseur.

In verband met de aankomende vakantieperiode zullen we de ontvangst van je sollicitatie in de week van 9 augustus bevestigen. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 16 augustus 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.