Nederlands Blazers Ensemble: Producent

Het Nederlands Blazers Ensemble in Amsterdam zoekt een Producent met sterke affiniteit met, en achtergrond in, educatie voor minimaal 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-08-2021Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n honderd keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn.

Naast de concertseries op de Nederlandse podia, waaronder Het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ, creëert het NBE ieder jaar het spraakmakende Nieuwjaarsconcert dat op tv wordt uitgezonden. Het NBE kenmerkt zich niet alleen door haar eigen signatuur, hoge kwaliteit en diverse repertoire, maar toont met regelmaat haar maatschappelijke betrokkenheid middels bijzondere projecten, zowel in Nederland als internationaal. Daarnaast neemt het NBE haar rol van cultuurinspirator en talentbegeleider zeer serieus.

Producent

met sterke affiniteit met, en achtergrond in, educatie

0,8 fte (met eventueel uitbreiding in het najaar)

Als producent vervul je een spilfunctie bij de productionele voorbereiding en uitvoering van voorstellingen en andere activiteiten en denk je mee over de talentontwikkeling en educatie. Je onderhoudt de contacten met onder andere musici, technici, podia en transporteurs. Je bent proactief, doortastend, creatief bij het zoeken naar oplossingen, sociaalvoelend en flexibel als het artistieke proces daar om vraagt. Je houdt van nature van overzicht in complexe situaties en structureert je werkzaamheden efficiënt.

Je taken zijn

 • Opzetten en begeleiden van de producties: planning maken van repetities en (buitenlandse) tournees, zoeken van remplaçanten, begeleiding van solisten, contact met de podia, coördinatie techniek, logistiek, instrumentenhuur, rekwisieten en dergelijke;
 • Actief meedenken en uitvoeren van projecten en activiteiten op het gebied van talentontwikkeling en educatie;
 • Organiseren van bedrijfs-/ sponsorevenementen inclusief locatie zoeken, catering, decoratie en dergelijke;
 • Budgetbewaking en financiële afwikkeling van projecten.

Wat vragen wij van jou

 • HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke functie;
 • Grote belangstelling voor, en affiniteit, met klassieke muziek en talentontwikkeling;
 • Grote mate van zelfstandigheid, pro-activiteit, flexibiliteit en stressbestendig;
 • Bereidheid tot werken in avonduren en weekenden;
 • In het bezit zijn van rijbewijs B;
 • Een goede partner in een professioneel, hecht en gezellig team
 • Zin hebben in een uitdaging.

Wij hopen op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën om niet alleen op het podium maar ook in de ondersteunende organisatie een mooie diversiteit te hebben.

Wij bieden
Een afwisselende baan bij een dynamisch, inspirerend en creatief bedrijf met gedreven collega’s in een klein hecht team. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Je kunt je schriftelijke sollicitatie (inclusief cv) tot en met 3 augustus 2021 per mail sturen naar info@nbe.nl ter attentie van Elena van Slogteren.

 • Eerste ronde gesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 6 augustus 2021.
 • Tweede ronde gesprekken zullen plaats vinden op dinsdag 10 augustus 2021.

Wil je nadere informatie? Stuur een mailtje naar info@nbe.nl of bel ons kantoor op 020-623 78 06.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.