Nationale Opera & Ballet: Schoenmaker

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Schoenmaker voor 19 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Kostuumafdeling De Nationale Opera zoekt per direct een

Schoenmaker

19 uur per week

Over de functie
De kostuumafdeling van De Nationale Opera heeft ongeveer veertig medewerkers in dienst, in uiteenlopende functies, zoals coupeur, hoedenmaker/plastisch vormgever, verver en kleder. Er is één schoenmaker in dienst die de komende jaren haar werkzaamheden zal overdragen aan degene waar wij nu naar op zoek zijn. De schoenmaker vervaardigt op ambachtelijke wijze nieuwe schoenen en leren kostuumaccessoires. Dit gebeurt aan de hand van de ontwerpen van de kostuumontwerpers. Gekochte of eerder gemaakte schoenen en accessoires worden indien nodig aangepast en op maat gemaakt. Na de toneelrepetitie worden er eventueel nog aanpassingen gedaan op verzoek van de ontwerper of de drager. Na afloop van de productie wordt alles zorgvuldig gearchiveerd en opgeslagen.

Wie wij zoeken
Wij zoeken een prettige en vakkundige collega die het vak van ambachtelijk schoenmaker verstaat en zich graag verder wil ontwikkelen.

Je hebt bij voorkeur de opleiding Shoe developer in Utrecht afgerond. Door je vakmanschap, artistiek inzicht en contactuele vaardigheden ben je een goede gesprekspartner voor ontwerpers en onze eigen assistenten kostuumproductie. Omdat ontwerpers en artiesten vaak niet Nederlandstalig zijn, is het nodig dat je goed Engels spreekt en handig als je ook de Duitse taal beheerst. Het is voor jou geen probleem om één of twee keer per maand toneelrepetities bij te wonen op avonden en weekenddagen.

Wat wij bieden

  • een functie waarin je wordt uitgedaagd als vakman (-vrouw);
  • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 1.035 tot maximaal € 1.458 per maand bedraagt plus 8% vakantiegeld (€ 2.070 – € 2.916 bij fulltime);
  • jaarcontract;
  • 7 weken vakantie;
  • een pensioenregeling, bijdrage in reiskosten en wat leuke extra’s zoals de mogelijkheid om voorstellingen te bezoeken.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Robby Duiveman, directeur Kostuum Kap & Grime, r.duiveman@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en CV vóór 2 september 2021 via onderstaande button.

Herken jij je in het functieprofiel? Reageer dan vooral. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.