Nationale Opera & Ballet: Rekwisiteur

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Rekwisiteur voor 152 uur per 4 weken | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 11-08-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een:

Rekwisiteur

152 uur per 4 weken

Wie wij zoeken
Het team van de afdeling Rekwisieten bestaat uit 15 medewerkers en maakt deel uit van de afdeling Techniek & Productie.

In het atelier van de afdeling Rekwisieten worden rekwisieten vervaardigd voor de producties van De Nationale Opera, Het Nationale ballet en educatie- en participatieprojecten. Conform aanwijzingen van het artistieke team/de ontwerper worden rekwisieten vervaardigd en/of gekocht die gebruikt worden tijdens de repetities en voorstellingen.

Wij zijn op zoek naar een creatieve, handvaardige en uitvoerende rekwisiteur. Het werk is afwisselend: meedenken over de realisatie van rekwisieten, het uitvoeren daarvan op het atelier in verschillende materialen (hout, metaal, kunststoffen, naai- en schilderwerk), meewerken aan repetities in de studio, toneelrepetities en voorstellingen op het toneel. Er wordt in teamverband en productiegebonden gewerkt volgens een onregelmatig arbeidspatroon.

Functie-eisen

 • je hebt een relevante (hbo) opleidingsachtergrond zoals de lerarenopleiding handvaardigheid/textiele werkvormen, meubelvakschool, MTS/HTS;
 • je hebt ruime ervaring in werken met verschillende materialen zoals kunststof, metaal, hout, verf en slappe materialen;
 • je bent vaardig in het bedienen van machines;
 • je bent vindingrijk met betrekking tot productietechnische problemen;
 • je hebt een goede spreekvaardigheid in Nederlands, Duits en Engels;
 • ervaring met fotobewerking en Adobe Illustrator is een pre;
 • je bent bereid onregelmatig te werken.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een hecht team met veel vrijheid;
 • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.401,20 en maximaal € 3.382,56 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit bedrag is inclusief een onregelmatigheidstoeslag van 16%;
 • 8% vakantiegeld;
 • 30 vakantiedagen én 5 atv-dagen;
 • een goede pensioenregeling;
 • een reiskostenvergoeding;
 • trainings- en opleidingsmogelijkheden;
 • een Employee Benefits verzekeringenpakket;
 • korting op een sportschoolabonnement;
 • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet!

Interesse?
Ben je enthousiast geworden over de functie? Reageer dan snel! Je kunt tot en met 11 augustus 2021 je motivatiebrief met cv insturen. De eerste sollicitatieronde staat gepland in week 33.

Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusiviteit. Vacatures staan open voor iedereen.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Carolien Meijer, hoofd afdeling Rekwisieten via c.meijer@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.