LIMA: Marketing & Communicatie Coördinator

LIMA in Amsterdam zoekt een Marketing & Communicatie Coördinator voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 09-08-2021LIMA is het expertisecentrum voor media- en digitale kunst in Nederland. Wij conserveren, distribueren, presenteren en onderzoeken. Instellingen in Nederland en daarbuiten vertrouwen op onze expertise. Zo besteden onder andere de Appel, Frans Hals Museum, Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Rijksakademie, Bonnefanten Museum, Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen en dertig andere instellingen en verzamelaars het conserveren van hun mediakunstcollecties deels uit bij LIMA.

LIMA vertegenwoordigd en ondersteund een indrukwekkende en diverse selectie van gevestigde kunstenaars en nieuwe talenten van wie het werk samen onze collectie vormt. In opdracht van de kunstenaars distribueren en promoten wij hun werk. Festivals, musea en instellingen wereldwijd zijn onze klanten. Om als toonaangevend expertisecentrum altijd een stap vooruit te zijn op het gebied van conservering en distributie hebben wij ook een belangrijke rol als onderzoeker en pleitbezorger. Aanvullend organiseren wij evenementen die relevant zijn voor ons werk en de internationale community.

LIMA is op zoek naar een doortastende marketing- en communicatie coördinator, die LIMA nationaal en internationaal duurzaam op de kaart zet. Wij zoeken iemand, die alle ins- and outs van het vak kent en deze met plezier naar doeltreffende acties vertaalt – iemand, die haar/zijn energie en creativiteit kwijt kan in het coördineren van de verschillende communicatie activiteiten en het creëren van content. Je hoeft geen senior te zijn, zolang je een bevlogen professional bent!

Marketing & Communicatie Coördinator

24 uur per week

Een greep uit je werkzaamheden

  • Vertalen van de communicatiestrategie naar middelen en activiteiten.
  • Uitvoeren en coördineren van een doeltreffende externe communicatie.
  • Meedenken over de profilering van LIMA vanuit jouw marketeers rol.
  • Coördinatie marketing en communicatie van projecten als Mediakunst op Wikipedia 2021-2023.
  • Beheer marketing- en communicatiebudget.
  • Meeschrijven aan subsidie aanvragen.
  • Relatiebeheer waaronder pers, instellingen en partners.

Wie wij zoeken
Je werk is je passie en je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring. Je bent hands-on en je hebt affiniteit met cultuur en mediakunst. Je neemt graag de verantwoordelijkheid voor het meebouwen aan een netwerkorganisatie die echt iets bijdraagt. Wij zoeken iemand die wil meewerken om LIMA op communicatiegebied up to date en effectief te laten zijn. Je durft in ongebruikelijke oplossingen te denken en weet onze verschillende doelgroepen te bereiken. Je bent goed op de hoogte van bestaande marketinginstrumenten, weet deze succesvol in te zetten, monitort en rapporteert vanzelfsprekend de resultaten van je werk en weet snel te schakelen om het gewenste resultaat te bereiken. Je vindt het leuk om te sparren over teksten, beelden, en inhouden en schroomt niet om hulp te vragen wanneer dat tot een beter resultaat leidt. Je bent een netwerker in hart en nieren en kan snel schakelen tussen onze verschillende doelgroepen. Idealiter heb je een goed en actief media netwerk.

Note
Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Zowel in de samenstelling van ons team als in onze communicatie en onze activiteiten.

Wat wij je bieden
Een plek waar je veel ruimte hebt voor eigen inbreng binnen een klein, wendbaar en kennisrijk team. Je werkt samen met een communicatie strateeg en de zzp’er die de social media kanalen van LIMA beheert. Een salaris dat past bij jouw leeftijd en ervaring. De startdatum van deze functie is begin september 2021. De functie kan zowel op tijdelijk contract als op freelance basis worden ingevuld, samen bepalen we welke dagen het meest geschikt zijn voor jou om bij ons aan de slag te gaan. We volgen de CAO presentatie-instellingen beeldende kunst.

Interesse?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 9 augustus 2021 naar onze zakelijke leider Vevi van der Vliet via vevivandervliet@li-ma.nl onder vermelding van ‘sollicitatie marketing & communicatie coördinator’. Voor aanvullende vragen over de vacature of LIMA kun je ook contact opnemen met Vevi. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 augustus 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.