LAM museum: Medewerker Publiek & Collectie

Het LAM museum in Lisse zoekt een Medewerker Publiek & Collectie (Conservator / Curator) voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 06-08-2021LAM – jouw foodart museum

Het LAM is hét foodart museum in de wereld, midden in het groen van Landgoed Keukenhof. Een gloednieuw museum, bomvol internationale topstukken. Het LAM is vooral ook een innovatief en persoonlijk museum dat je anders laat kijken. Voor alle leeftijden, en dan bedoelen we ook echt álle leeftijden. Met onze superpersoonlijke aanpak krijg je altijd een kunstervaring op maat.

Het LAM museum zoekt een bevlogen conservator/curator 2.0; een

Medewerker Publiek & Collectie

32-36 uur per week

Ben je gek op kunst, mensen, schrijven, verkennen, netwerken, regelen en organiseren? Heb je zin en lef om anders te denken en te experimenteren met nieuwe presentaties om bezoekers écht te raken? En ben je altijd op zoek naar nieuwe kunstenaars en kunstwerken op Instagram en daarbuiten? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega Publiek & Collectie, een conservator/curator met hart voor de diverse bezoekers van het LAM museum.

Dit is jouw collectie
De collectie van het LAM is divers: van stillevens tot installaties en digitale kunst. Allemaal passend binnen ons thema voedsel & consumptie. Van nieuw nationaal talent tot wereldberoemd kunstenaar.

De collectie is dienend aan de ervaring: uiteindelijk draait alles om de LAM-bezoeker.

Dit ga je doen
Beheer & behoud.
Jij verbindt de LAM kunstcollectie met de binnen- en buitenwereld en bewaakt haar voor de toekomst. Je houdt contact met galeriehouders, kunsttransporteurs, kunstenaars, museumcollega’s, restaurateurs en medewerkers van technische partijen (zoals verlichting, inrichting en media). Jij bent de spil in de logistiek, het onderhoud en de organisatie van het collectiemanagement, de museuminrichting, -registratie en het collectiebeheer.

Kunstmarktverkenner & trendwatcher.
Je assisteert en ondersteunt de directeur bij het aankopen van nieuwe kunstwerken. Je houdt de kunstmarkt in de gaten, initieert inspiratiebezoeken en signaleert nieuwe tendensen.

Publiek activeren.
Je denkt áltijd aan het publiek. Welke lagen en prikkels kunnen we toevoegen om het kijken naar kunst écht aantrekkelijk en impactvol te maken? Hoe kunnen we bezoekers ook ná hun bezoek anders laten kijken en denken? Je schrijft teksten voor de digitale tour. Dankzij jou leunt de lezer niet achterover, maar gaat hij áán.

LAM ambassadeur.
Je bent trots op wie je bent en wat je doet. Je deelt het innovatieve concept en het anders kijken naar kunst en je dagelijks leven waar het past. Bij voorkeur ben je actief op social media.

Dit ben jij
Doener & dromer.
Je bent praktisch en nauwkeurig. Je steekt de handen flink uit de mouwen. De administratie en registratie houd je perfect op orde. Het beheer en behoud van de collectie is bij jou in veilige handen. Tegelijkertijd durf je te dromen over mogelijke nieuwe presentaties, bezoekersbelevingen en aankopen. Vol enthousiasme volg je de kunstwereld online en in het echte leven. Altijd op zoek naar die ene mooie aanwinst waarmee we onze bezoekers in vuur en vlam zetten. Tijdens openingen, beurs- en andere externe bezoeken, onderhoud je en leg je moeiteloos (nieuwe) contacten.

Kunst- én publieksliefhebber.
Door je nieuwsgierige en bevlogen houding verbreed en verdiep je jouw kennis over kunst doorlopend. Moeiteloos zet je jouw ideeën om in heldere voorstellen voor aankopen of nieuwe presentaties. Daarbij houd je onze doelgroep en de missie van het LAM altijd voor ogen. Voor de kunstwerken op zaal schrijf je prikkelende en toegankelijke teksten. Voor het beantwoorden van vragen van bezoekers neem je graag de tijd.

Vinklijstje

 • Je hebt een heldere visie en kunt enthousiasmeren en inspireren;
 • Je bent niet bang om dingen net even anders te doen;
 • Je bent empathisch, je bent een bruggenbouwer en netwerker, kunt goed samenwerken en weet draagvlak op te bouwen;
 • Je bent geordend, resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je hebt gevoel voor, en kennis van met betrekking tot het omgaan en behouden van kunstwerken;
 • Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling;
 • Je bent stressbestendig in verband met de werkzaamheden die onder tijdsdruk staan en je kunst zelfstandig werken;
 • Je bent nieuwsgierig en kunt helder en aanstekelijk, inzichtelijk en informatief vertellen en schrijven. Juist ook voor niet-kunstkenners;
 • Je bent bereid om zo nu en dan op onregelmatige tijden en in de weekenden te werken;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Lisse of hebt een auto tot je beschikking.

Dit krijg je
Een uitdagende functie van 32 tot 36 uur per week bij een jonge en dynamische organisatie op een prachtige bosrijke locatie. We geven je de ruimte om te groeien en te experimenteren zodat het LAM en jij steeds aanvullend blijven in de sector. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Bij goed functioneren is uiteindelijk een vast dienstverband bespreekbaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. We volgen de Museum cao, jouw functie valt in schaal 7.

Geïnteresseerd?
Solliciteren kan tot 6 augustus 2021. Stuur een motivatiebrief, cv en video waarin je jezelf voorstelt aan Sietske van Zanten; info@lamlisse.nl onder vermelding van vacature Medewerker Publiek en Collectie. De video duurt tussen de 1 en 2 minuten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.