Kunstinitiatief VHDG: Werkervaringsplek PR en Communicatie

Kunstinitiatief VHDG in Leeuwarden biedt een Werkervaringsplek PR en Communicatie voor 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 23-08-2021“Mijn tijd bij VHDG vond ik minimaal 5 sterren waard. Er was superveel ruimte voor mijn eigen ideeën en omdat er aan meerdere projecten tegelijkertijd wordt gewerkt is er genoeg inspiratie. Vooral tijdens de teamvergaderingen en bij afsluitende borrels na een opening merk je dat het team heel hecht is en dat je als stagiair daar ook deel van uitmaakt. Bij VHDG is niet alleen mijn netwerk gegroeid, maar ook ikzelf!” ~ Mees / Huidige stagiair PR en Communicatie

Bij Kunstinitiatief VHDG halen we beeldend kunstenaars naar Friesland om nieuwe kunstwerken te maken. Beeldende kunst verwondert, laat je anders naar de wereld kijken en is aanleiding om samen over de maatschappij na te denken. VHDG is een levendige plek, waar van alles gebeurt en je veel nieuwe mensen zult ontmoeten.

In de Haniahof, in hartje Leeuwarden, zitten ons kantoor, onze artist-in-residence (een woon- en werkplek voor kunstenaars) en de expositieruimte H47. Maar we trekken er ook graag op uit. We presenteren hedendaagse kunst op ongewone plekken: in een winkelcentrum of op straat, op een rotonde of bovenop een rondrijdende SRV-wagen. We werken ook veel samen met andere organisaties uit Leeuwarden, zoals Welcome to the Village, New Noardic Wave en Neushoorn.

Voor het najaar van 2021 zijn we op zoek naar mensen die graag ervaring willen opdoen en als stagiair(e) of vrijwilliger willen meewerken in ons team, op het gebied van PR & Communicatie, Productie & Kantoor en Educatie (zie onze andere vacatures).

Werkervaringsplek PR & Communicatie

16 uur per week

Je wordt betrokken bij de vele activiteiten waar we ons op PR-gebied mee bezighouden, van brainstormen met de kunstenaar en het ontwikkelen van PR-strategieën tot het overleggen met vormgevers en het maken van video’s over onze projecten. Bekijk onze Instagram en Facebook als inspiratie!

Wat wij zoeken:

  • Je wilt graag leren over PR en Communicatie en jezelf ontwikkelen op dit gebied.
  • Het lijkt je leuk om meer ervaring op te doen binnen het culturele werkveld en/of de beeldende kunst.
  • Je houdt van aanpakken, je bent positief en nieuwsgierig.
  • Je vindt het leuk om teksten te schrijven.
  • Heb je andere creatieve, technische of relevante vaardigheden? Kun je bijvoorbeeld ontwerpen, maak je mooie video’s of spreek je een andere taal? Vertel het ons!

Wat wij bieden:

  • Een plek waar jij jezelf kunt zijn en je verder kunt ontwikkelen.
  • Een levendige en leuke werkomgeving, waar bijzondere projecten worden neergezet. Binnen onze organisatie zijn de lijnen kort en krijg je veel vrijheid om je eigen ideeën in te brengen. Je ontmoet veel inspirerende mensen en vergroot je netwerk in razendsnel tempo.
  • Wij werken met een klein enthousiast kernteam, waar jij deel van wordt. We betrekken je bij al onze activiteiten zodat je alle ins and outs leert kennen van een professionele culturele instelling.
  • Intensieve en persoonlijke begeleiding en gezamenlijk werken aan je eigen leerdoelen.
  • Een vrijwilligers- of stagevergoeding van € 170,-  per maand (voor 16 uur per week) plus een reiskostenvergoeding.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons dan vooral een mailtje naar contact@voorheendegemeente.nl. Alle vragen zijn welkom!

Reageer snel!
Lijkt het je leuk om bij VHDG ervaring op te doen en herken je jezelf in het rijtje hierboven? Stuur dan voor 23 augustus een (korte) motivatiebrief of video en je cv naar contact@voorheendegemeente.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.