Jeugdtheater Hofplein: Docent Vormgeving

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een bevoegd Docent Vormgeving voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-08-2021Jeugdtheater Hofplein verrijkt de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering, door theater en andere vormen van kunst te maken met en door kinderen en jongeren in een professionele omgeving. Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat wie binnenkomt, op een andere manier ons Huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Meer verzekerd van gelijke kansen en met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Hofplein wil zo veel mogelijk kinderen en jongeren met theater in aanraking laten komen. De kinderen en jongeren zijn bij Jeugdtheater Hofplein onze artistieke partners in elk creatief proces. Of het nu om een eindpresentatie op school gaat, een voorstelling in een wijkgebouw of de kerstproductie in de grote zaal van ons theater. Ons motto is: verbeeld, verrijk, verwonder. En dat doen we met theater in vele verschijningsvormen. Jeugdtheater Hofplein begeeft zich zowel in de vrije tijd, als binnenschools in het po, vo en mbo.

Voor theatervormgevingslessen op een basisschool in Rotterdam zoekt Jeugdtheater Hofplein per schooljaar 2021-2022 / per eind augustus 2021 een:

Bevoegd Docent Vormgeving

nader te bepalen aantal uur per week

Het gaat om de dinsdagen van 8.45 – 13.20, voor 4 lesuren van 55 minuten in de week, groepen 3 t/m 8. Alle groepen 3 t/m 8 komen in een jaar aan bod. Elke groep heeft een halfjaar lang vormgevingsles. De school wil kinderen kennis laten maken met theater in de breedste zin van het woord. Ze krijgen les in muziektheater en daarnaast in theatervormgeving: zelf werken aan decor, kostuum etc.

We zoeken een enthousiaste, flexibele en energieke kunstdocent, die beschikt over uitstekende didactische vaardigheden:

  • Je hebt bij voorkeur een relevante hbo-opleiding afgerond, waarbij de eerstegraads onderwijsbevoegdheid is behaald. Bij aantoonbare en ruime ervaring in het geven van beeldende lessen binnen het po kun je ook solliciteren. Ervaring in/affiniteit met het werken met kinderen binnen een grootstedelijke context, met de uitdagingen die dat met zich meebrengt, is een pre.
  • Je vindt het leuk om je beeldende lessen specifiek te richten op theatervormgeving. Er is veel vrijheid voor de inrichting van deze lessen. In toewerken naar presentatiemomenten is samenwerking/afstemming met de muziektheaterdocent een wens van de school.
  • Je kunt in je lessen een goede balans vinden tussen twee spanningsvelden die het geven van een kunstvak op school met zich meebrengt. Aan de ene kant kun je laagdrempelig werken: met oog voor groepsdynamiek, afgestemd op de belevingswereld van de kinderen, met genoeg structuur op momenten dat het nodig is. Aan de andere kant wil je kinderen echt iets meegeven over wat een creatief proces/creatief vak kan bieden: ze krijgen een beeld van wat theatervormgeving allemaal kan behelzen en ze krijgen een creatieve werk- en denkwijze mee.

Je bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam/regio Rijnmond. Je komt in dienst van Jeugdtheater Hofplein en wordt op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein uitbetaald. Het salaris is afhankelijk van ervaring, vanaf € 2.566 bruto per maand bij een aanstelling van 36 uur per week/bij fulltime.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 23 augustus 2021 een sollicitatiebrief voorzien van cv naar Koos van den Bos: K.vandenbos@jeugdtheaterhofplein.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen via K.vandenbos@jeugdtheaterhofplein.nl. In verband met onze zomersluiting zijn we niet bereikbaar in de periode van 22 juli t/m 22 augustus 2021.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.