Jeugdtheater Hofplein: Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-08-2021Jeugdtheater Hofplein is een warm Huis waar elk kind welkom is. Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat wie binnenkomt, op een andere manier ons Huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Meer verzekerd van gelijke kansen en met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Hofplein wil zo veel mogelijk kinderen en jongeren met theater in aanraking laten komen. De kinderen en jongeren zijn bij Jeugdtheater Hofplein onze artistieke partners in elk creatief proces. Of het nu om een eindpresentatie op school gaat, een voorstelling in een wijkgebouw of de kerstproductie in de grote zaal van ons theater. Ons motto is: verbeeld, verrijk, verwonder. En dat doen we met theater in vele verschijningsvormen. Jeugdtheater Hofplein begeeft zich zowel in de vrije tijd, als binnenschools in het po, vo en mbo.

Voor de langdurige en structurele samenwerking met verschillende scholen voor het basisonderwijs in Rotterdam zoekt Jeugdtheater Hofplein per september 2021 een:

Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent

nader te bepalen aantal uur

Maandag, dinsdag en/of donderdag
(uren in overleg, minimaal één lesdag beschikbaar, locaties in Rotterdam)

We zoeken cultuurcoaches die

  • Een relevante hbo-opleiding afgerond hebben, waarbij de eerstegraads onderwijsbevoegdheid is behaald.
  • Theaterlessen willen geven binnen het primair onderwijs.
  • Affiniteit hebben met kinderen en jongeren tussen 4 en 12 jaar.
  • Graag meedenken en samenwerken.
  • Alle overige werkzaamheden willen verrichten die bij de functie horen (o.a. bijwonen van teambijeenkomsten, communicatie met kantoor, het zorgdragen voor eventuele presentaties).

De lessen vinden plaats onder schooltijd. Buiten de lessen om wordt van de cultuurcoach verwacht dat hij of zij een actieve rol aanneemt binnen de school en initiatief neemt in het openen van de blik van de school naar buiten en naar wat er allemaal gebeurt in de wijk van de school en in de Rotterdamse kunstwereld. Hij of zij draagt bij aan het versterken en/of ontwikkelen van het culturele klimaat in de school. De lessen nemen een volwaardige plaats in het schoolprogramma in. Van de docent wordt verwacht dat hij of zij contact heeft met de collegadocenten en de schoolleiding, op de hoogte is van het reilen en zeilen op de school en bijdraagt aan de algehele gang van zaken op school. Dit kan zijn door aan te sluiten bij de gezamenlijke lunch, maar ook door aanwezig te zijn bij vergaderingen, teamoverleggen et cetera. Er wordt gewerkt vanuit vastgestelde doelstellingen zoals die zowel in het leerplan van de school als in het leerplan van Jeugdtheater Hofplein staan omschreven. Met deze leerplannen als leidraad wordt op eigen manier vorm gegeven aan de theaterlessen.

Ervaring in het geven van cultuurlessen binnen een schoolsituatie in het po is gewenst. Ervaring in en affiniteit met het werken met kinderen binnen een grootstedelijke context, met de uitdagingen die dat met zich meebrengt, is een pre. Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam / regio Rijnmond. De cultuurcoach is in dienst van Jeugdtheater Hofplein en wordt op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein uitbetaald. Het salaris is afhankelijk van ervaring, vanaf € 2.566 bruto per maand bij een aanstelling van 36 uur per week / bij fulltime.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 23 augustus 2021 een sollicitatiebrief voorzien van cv naar Koos van den Bos: K.vandenbos@jeugdtheaterhofplein.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen via K.vandenbos@jeugdtheaterhofplein.nl. In verband met onze zomersluiting zijn we niet bereikbaar in de periode van 22 juli tot en met 22 augustus 2021.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.