Hôtes Culture: Publieksbegeleider Frans Hals Museum

Hôtes Culture zoekt voor het Frans Hals Museum in Haarlem een Publieksbegeleider voor minimaal 3 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-07-2021Ben jij gastvrij, enthousiast en heb je altijd al in een museum willen werken? Dan ben jij wellicht de nieuwste aanwinst voor ons team! Hôtes Culture is hét uitzendbureau in kunst en cultuur.

Voor het Frans Hals Museum zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste:

Publieksbegeleider (m/v/x)

minimaal 3 dagen per week

Over Frans Hals Museum
Het Frans Hals Museum brengt oude en hedendaagse kunst samen in één museum op twee prachtige locaties in het centrum van Haarlem. In het Frans Hals Museum staat de ontmoeting centraal: tussen oud en nieuw, verfstreken en pixels, kunstkenner en inspiratiezoeker. Onze presentaties, (onderwijs)programma’s en activiteiten zijn erop gericht om onze bezoekers anders te laten kijken en meer te laten zien.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de publieksbegeleiding in het museum en draagt er zorg voor dat de bezoekers op een servicegerichte en veilige wijze worden benaderd en begeleid.

Baliewerkzaamheden:

 • Je zorgt voor de gastvrije ontvangst van de bezoekers, ticketverkoop en verstrekt de nodige informatie
 • Je verricht baliewerkzaamheden, hierbij draag je zorg voor de verkoop van artikelen, informatieverstrekking, bediening telefoon en het bedienen en afsluiten van de kassa

Zaalwachtwerkzaamheden/publieksbegeleiding:

 • Je houdt in de publiekstoegankelijke ruimtes toezicht op de tentoongestelde kunstwerken en de bezoekers en indien nodig treed je corrigerend maar gastvrij op
 • Je houdt de publiekstoegankelijke ruimtes schoon en netjes gedurende je werkdag
 • Je fungeert als gastheer/-vrouw naar bezoekers en je rapporteert onregelmatigheden via de meldkamer
 • Je verleent hulp of assisteert in voorkomende gevallen bij bedrijfshulpverlening en bedient apparatuur in de meldkamer

Wij zoeken iemand:

 • Die energiek, flexibel en proactief is met een oplossingsgerichte en dienstverlenende houding en communicatief sterk is, zowel in het Nederlands als Engels
 • Die woonachtig is in de omgeving van Haarlem/Amsterdam
 • Die bij voorkeur in het bezit is van een diploma EHBO en BHV
 • Die minimaal 3 dagen beschikbaar is om te werken, ook een weekenddag
 • Die flexibel inzetbaar is, ook in de avonduren, de weekenden en op feestdagen

Wat bieden wij?
Je gaat aan de slag in een team van leuke collega’s in een van de mooiste musea van Nederland. Uiteraard worden eventuele reiskosten vergoed. Je gaat aan de slag via Hôtes Culture, hét uitzendbureau in kunst en cultuur.

Solliciteren
Herken jij je in het bovenstaande profiel? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv, met als onderwerp ‘Vacature Frans Hals Museum’ naar solliciteren@hotesculture.nl.
Voor vragen over deze vacature kun je ons bellen op: 020 214 2333.

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst, cultuur en leeftijd worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze websites: www.hotesculture.nlwww.franshalsmuseum.nl