Holland Festival: Technisch Coördinator

Het Holland Festival in Amsterdam zoekt een Technisch Coördinator voor gemiddeld 0,5-0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 30-08-2021Het Holland Festival, het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland, is op zoek naar een

Technisch Coördinator

gemiddeld 0,5-0,6 fte (2,5 à 3 dagen per week)

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in de maanden oktober tot en met juni, met een piekbelasting van april tot en met juni.

De functie
De technisch coördinator is aan de productieafdeling verbonden en ondersteunt hen in de technische voorbereidingen van alle onderdelen van het festivalprogramma. Hij/zij zorgt ervoor dat het hoofd- en contextprogramma van Holland Festival als ook de overige festivalactiviteiten zoals relatieontvangsten, festivalopening en persconferentie technisch optimaal geregeld zijn. De technisch coördinator is betrokken bij alle technische zaken in zowel de voorbereiding als tijdens de uitvoering in juni, en draagt zorg voor materiaal en technisch personeel. Van hem/haar wordt een grote betrokkenheid bij het festival gevraagd die zich mede uit in inventief meedenken. Daarbij let hij/zij op een balans tussen kostenbesparende oplossingen en bewaking van de artistieke uitstraling, waarbij veiligheid van artiesten, technische medewerkers en publiek altijd is gewaarborgd.

De technisch coördinator rapporteert aan het hoofd Productie en voert de werkzaamheden uit in nauw overleg met de (tijdelijke) producenten. Hij/zij delegeert een deel van die werkzaamheden aan één of twee (freelance) technisch producenten die ook aan de organisatie verbonden zijn.

Plaats binnen de organisatie
Het productieteam draagt zorg voor alle productionele taken die tot een goede opzet en een goed verloop van een festival leiden. Dit alles in overleg met en onder eindverantwoordelijkheid van de directie. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de afdelingen Programmering, Communicatie & Marketing, Development en Bedrijfsvoering.

Kerntaken

 • verantwoordelijkheid voor alle technisch gerelateerde aspecten van het festival
 • beoordeling van de technische fiches van de producties
 • meedenken, adviseren bij, en begeleiden van de artistieke wensen van ‘eigen’ producties
 • aanleveren van tekeningen op verzoek van producenten om duidelijkheid te krijgen over voorstellingen
 • vertaling van technische eisen naar het betreffende theater: beoordelen van de (on)mogelijkheden en aandragen van alternatieve oplossingen
 • in overleg met producent aanwezig zijn bij werkbezoeken zowel nationaal als internationaal
 • direct contact met de technische leiding van de gezelschappen
 • intermediair tussen producent, gezelschap en theater en zorgt voor goede aansturing en informatieoverdracht naar de technische leiding en technisch personeel van de diverse locaties
 • advisering betreffende in te huren materialen ten behoeve van de producties
 • advisering en begeleiding in geval van te vervaardigen decors of decoraanpassingen
 • advisering over in te zetten personeel bij op- en afbouw en tijdens voorstelling alsook het vroegtijdig en adequaat inzetten van technische leiding en technisch personeel op de diverse locaties
 • beheren van eigen technisch materiaal Holland Festival
 • productie RI&E voor eigen producties/evenementen en toetsing RI&E gastproducties

Profiel

 • Hbo-opleiding (bij voorkeur Theatertechniek)
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in soortgelijke functie
 • Ervaring in het aansturen van een technische crew
 • Ervaring met eindverantwoordelijkheid over meerdere evenementen op verschillende locaties tegelijkertijd
 • Ervaring met (P)RI&E vereist
 • Ervaring met tekenprogramma’s vereist; minimaal kunnen lezen en doorgronden van technische tekeningen. Beheersing van bij voorkeur programma’s als Vectorworks Spotlight en AutoCAD

De volgende kenmerken en vaardigheden zijn essentieel:

 • Inventief en oplossingsgericht (belangen tussen artistieke doelen, kosten en veiligheid zorgvuldig afwegen)
 • Projectmanagement skills en planmatig werken
 • Tactvol en helder kunnen communiceren met de verschillende interne en externe partijen waarmee wordt samengewerkt
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast is beheersing van Duits en/of Frans en/of Spaans een pre
 • Commerciële vaardigheden (voor inkopen/ huren technische apparatuur en diensten tegen verhoudingsgewijs de best mogelijke prijzen)

Over het Holland Festival
Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross-overs met beeldende kunst, digitale kunst fotografie en film. Dankzij de reputatie die het Holland Festival in 74 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden dikwijls tot unieke, overweldigende en onvergetelijke ervaringen en nabeschouwingen. Recente voorbeelden hiervan zijn aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen), The Head & The Load van William Kentridge (2019), Rito de Primavera van José Vidal & Compañia (2017), Le encantadas… van Olga Neuwirth (2016) en Time van Ryuichi Sakamoto (2021). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator zijn van buitengewone voorstellingen.

Procedure
Het Holland Festival streeft ernaar zijn personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving en zijn daarom op zoek naar meer diversiteit in ons team. We willen vanaf eind augustus gesprekken inplannen, zodat bij wederzijds enthousiasme indien mogelijk al in oktober kan worden gestart.

 • Selectie + uitnodigen: week van 30 augustus
 • 1e gespreksronde: in de week van 6 september
 • 2e gespreksronde: in de week van 13 september
 • Afronding procedure in de week van 20 september
 • 1 oktober: start

Geïnteresseerd?
Ben jij de Technisch Coördinator die wij zoeken? Stuur dan zo snel mogelijk je cv met motivatiebrief naar pieter.haex@hollandfestival.nl, onder vermelding van ‘Technisch Coördinator’. Neem voor meer informatie contact op met Pieter Haex, Hoofd Bedrijfsvoering, op 06-1514 16 68. (Afwezig van 30 juli tot 23 augustus).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.