Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Onderwijsondersteuner

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Onderwijsondersteuner HKU Beeldende Kunst voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 22-08-2021Ben jij een kei in administratie en organisatie? En heb je affiniteit met kunstonderwijs? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
Je komt terecht in een bruisende, veelzijdige onderwijsinstelling met ruim vierduizend kunstenaars, ontwerpers en andere creatievelingen in opleiding. Gedreven docenten en medewerkers spannen zich dagelijks in om deze studenten een goede toekomst te bieden. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU meerdere expertisecentra, lectoraten, werkplaatsen en ondersteunende diensten. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Daarom zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

HKU Beeldende Kunst is een inspirerende leergemeenschap binnen de beeldende kunsten. We leiden studenten op tot beeldend kunstenaar, beeldend onderzoeker en/of kunsteducator. We kenmerken ons door een grote betrokkenheid bij het werkveld: de lijnen zijn kort en er is veel interpersoonlijk contact met professionals in het veld. De school bestaat uit een bachelor- en masteropleiding Fine Art, een Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en verschillende basisopleidingen. Je werkt vanuit het team ‘Ondersteuning BK’ dat bestaat uit de onderwijscoördinator, projectcoördinator en management ondersteuner.

Onderwijsondersteuner HKU Beeldende Kunst

32 uur per week (0,8 fte)

Wat ga je doen?

 • Je bent de schakel tussen de school en de ondersteunende afdelingen van HKU, daarbij heb je contact met collega’s van de financiële administratie, receptie en servicebalie, beheer, werkplaatsen, docenten en studenten.
 • Je hebt contact en coördineert de inzet van gastdocenten en student-assistenten in overleg met de studieleiders, legt de afspraken vast in de systemen en voert de (financiële) administratie uit ter afronding.
 • Je hebt het totaal overzicht over de onderwijsjaarplanning en zorgt proactief voor tijdige meldingen en opvolging voor deadlines.
 • Je boekt de algemene facturen in voor onze school.
 • Je organiseert en coördineert excursies in binnen- en buitenland.

Wat vragen wij?

 • Je bent nauwkeurig en administratief goed onderlegd.
 • Je bent organisatorisch sterk en weet goed overzicht te behouden.
 • Je bent handig met programma’s en kunt software je snel eigen maken. ervaring met OSIRIS, Spend Cloud, Xedule, en dergelijke is een pre.
 • Flexibele, nieuwgierige en een proactieve werkhouding, gericht op samenwerking.
 • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie vanaf begin september2021 in een dynamische en informele werkomgeving, waarbij wordt verwacht dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt.
 • De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.653,- en maximaal € 3.921,- (schaal 9 cao hbo), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, met een gunstige verlofregeling, opname in het pensioenfonds ABP en reiskostenregeling woon-werkverkeer.
 • HKU investeert graag in gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers, dit betekent onder andere dat je gebruik kunt maken van tijd en faciliteiten voor professionalisering en duurzame inzetbaarheid.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

 • Voor vragen ben je van harte welkom bij Sigrid van Willigen, directeur HKU Beeldende Kunst (sigrid.vanwilligen@hku.nl).
 • Solliciteren kan tot en met 22 augustus 2021.
 • De 1e ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op 31 augustus en de 2e op 3 september 2021.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.