Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Coördinator Strategische Partnerschappen

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Coördinator Strategische Partnerschappen voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 31-08-2021


HKU is met 4400 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, media, muziek, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod, verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU expertisecentra, zoals het centrum Leven Lang Leren en Onderwijsinnovatie, en lectoraten. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht.

Naast het HBO onderwijs biedt HKU twee Associate degrees (Ad) aan; namelijk Design Connected Spaces en Digital Media. Kenmerkend voor deze opleidingen is dat met de praktijk(en) als vertrekpunt we relevant, toekomstgericht kunstonderwijs bieden. Dit betekent dat de verschillende maakprocessen, rollen en inhouden van opleidingen en werkvelden voorop staan. Studenten met uiteenlopende talenten en ambities ontwikkelen zich door tot creatieve en geëngageerde professionals. Met Ad onderwijs vergroten we de diversiteit van studenten die bij HKU studeren. De opleidingen bestaan sinds 2018 en zijn nog volop in ontwikkeling.

Coördinator Strategische Partnerschappen

0,4 fte = 16 uur per week

Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief praktijkonderwijs? En heb je zin om namens HKU de verbinding met het MBO onderwijs, creatieve werkvelden en daarmee de Associate degrees van HKU te versterken? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

 • Je legt nieuwe contacten en onderhoudt bestaande relaties bij MBO partners die opleiden voor het gemeenschappelijke werkveld. Voor deze MBO partners ben jij het aanspreekpunt van het Ad onderwijs van HKU.
 • Je vergroot de bekendheid van het Ad onderwijs in het MBO en de werkvelden. Dit doe je door een goede verbinding te leggen tussen de Ad’s van HKU en onze MBO partners. Je onderzoekt en organiseert de gewenste HKU bijdrage aan de MBO opleidingen zodat er een goede aansluiting voor studenten ontstaat. (Je kunt hierbij onder andere denken aan het organiseren van gastcolleges, excursies, of bijdragen aan keuzedelen in het MBO).
 • Je participeert namens HKU in de zogenaamde ‘Creative Community Utrecht’. In samenwerking met deze nieuwe community zorg je voor duurzame verbindingen tussen ondernemende creatieve makers uit het werkveld en de creatieve opleidingen van HKU.
 • Jij verbindt en vertaalt input vanuit je strategische relaties naar ideeën en plannen voor LLL aanbod, dat is onderwijs voor creatieve professionals, die al in de beroepspraktijk werkzaam zijn.
 • Je stemt af, coördineert en regelt met diverse partijen en betrokkenen bij HKU (studieleiders, onderwijsbureau, communicatie en het expertisecentrum Leven Lang Leren en Onderwijsinnovatie) om het hierboven genoemde te realiseren.

Wat vragen wij?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring met MBO onderwijs(processen).
 • Ervaring met netwerken en bouwen aan strategische samenwerkingen.
 • Ervaring met coördineren en projectmatig werken.
 • Een actueel netwerk van partners in de culturele / creatieve sector.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ook herken jij je in de volgende eigenschappen
Je bent contactvaardig, netwerken gaat als vanzelfsprekend. Als relaties eenmaal gelegd zijn dan onderhoud je deze relaties goed. Je ziet kansen, ook in onverwachte hoek en legt verrassende verbindingen. Je bent proactief, goed in organiseren, pragmatisch en flexibel. Je werkt graag samen met anderen om mooie resultaten te bereiken.

Wat bieden wij?
Voor deze functie (de formele functienaam is medewerker kennismanagement 2) bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.653,- en maximaal € 4.308,- (schaal 10), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Bij voorkeur start je zo snel mogelijk. Het is een tijdelijke functie, voor studiejaar 21/22.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Marinda Verhoeven (Directeur HKU Design) via marinda.verhoeven-spek@hku.nl Solliciteren kan tot en met 31 augustus 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 september in de middag (1e ronde) en 24 september in de ochtend (2e ronde). Eventuele vragen over deze vacature worden, vanwege de zomervakantie, pas na 23 augustus beantwoord.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.