Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Contentmedewerker

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Contentmedewerker voor 0,6 tot 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 08-08-2021HKU is met ruim 4000 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en één van de grootste op kunst, cultuur en creatieve industrie gerichte opleidingsinstituten in Europa. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools.

HKU bestaat omdat het maken van kunst nieuwe perspectieven biedt, inspireert tot prikkelende interacties, en daarmee vorm en betekenis geeft aan de samenleving en de uitdagingen waar zij voor staat. Wij staan als HKU midden in die samenleving en zijn zo divers en inclusief mogelijk. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Daarom zijn we nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

Heb je oog voor kunst en cultuur en een neus voor goede verhalen? Heb je een vlotte pen en ben je goed thuis op social media? Draai je bovendien je hand niet om voor DTP-werk of het maken van een snelle foto- of videoproductie? Dan zoeken wij jou!

Contentmedewerker

0,6 tot 1,0 fte

Op de afdeling Communicatie en Marketing is een compact Contentteam aanwezig, dat dagelijks bezig is met het maken van off- en online producties die bijdragen aan het merk HKU. Van het maken van drukwerk voor een Open Dag, tot het creëren van een vlotte videoproductie met je smartphone voor social media over een opvallend afstudeerproject, of het schrijven van een nieuwsbericht of verslag op hku.nl: in het Contentteam gebeurt het. Daarom zoeken we een duizendpoot die van vele markten thuis is.

Wat ga je doen?

 • Je creëert content in de breedste zin van het woord.
 • Je maakt video’s, foto’s en teksten ter promotie van HKU.
 • Je produceert bijdragen in de vorm van tekst en/of beeld voor off- en online publicaties en onze interne en externe kanalen.
 • Je creëert content die de evenementen van HKU ondersteunt.
 • Je werkt dagelijks samen met je teamgenoten van het Contentteam, maar ook met onze Communicatieregisseurs en specialisten op de afdeling Communicatie en Marketing.
 • Je hebt veel contact met medewerkers van HKU, onze studenten en externen voor de totstandkoming van je producties.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau op het gebied van marketing, communicatie of journalistiek en minstens twee jaar relevante werkervaring.
 • Een vlotte pen en doelgroepgericht kunnen schrijven. Van wervende teksten tot nieuwsberichten en achtergrondverhalen: jij beheerst het.
 • Waar Twitter eindigt, begint voor jou het plezier: je bent volledig thuis op social media platforms als LinkedIn, Facebook en Instagram.
 • Jouw beste camera zit in je broekzak: met je smartphone (en eventueel randapparatuur) weet je prima foto’s en video’s te creëren die geschikt zijn voor web en social media. Als je daarnaast met (semi-) professionele apparatuur kan werken heb je een pre.
 • Je kan goed uit de voeten met videobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Premiere.Beeldbewerking in Photoshop kent voor jou geen geheimen en een digitale flyer in InDesign kan jij eenvoudig produceren.
 • Een teamplayer die samen kan werken, maar ook zelfstandig aan het werk gaat met opdrachten.
 • Je hebt een nieuwsgierige en leergierige houding: jezelf ontwikkelen is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je bent stressbestendig en kan onder druk goed en zakelijk blijven functioneren.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.653 en maximaal € 3.921 (schaal 9), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Wij bieden in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Melinde Gerber (hoofd Communicatie & Marketing) via melinde.gerber@hku.nl. In verband met de zomervakantie (week 30 en 31) kan een reactie op je vraag even op zich laten wachten.

Solliciteren kan tot en met 8 augustus 2021. De eerste gesprekken vinden na de zomervakantie plaats, waarschijnlijk in week 36 of 37.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.