Het Nieuwe Instituut: Producent Digitale Programma’s

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Producent Digitale Programma’s voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-08-2021Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland. De afdeling Programma is verantwoordelijk voor de bemiddeling met het publiek, waaronder gebruikers en deelnemers, onder meer via educatieve programma’s, tentoonstellingen en een grote variëteit aan events.

Binnen de afdeling Programma valt Productie, en is de verzamelnaam van het team van producenten die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de projecten binnen Het Nieuwe Instituut. Je werkt samen met de producenten aan de Thursday Night Live, hebt nauw contact met de collega’s van afdeling facilitaire zaken en werkt samen met (freelance) technici.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een

Producent Digitale Programma’s

32-36 uur per week

Om een volgende stap te zetten in onze hybride programmering zoeken we iemand die helpt dit verder uit te rollen. Als Producent Digitale Programma’s ben je de onmisbare spin in het (digitale) web achter de schermen van Het Nieuwe Instituut. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met het vertalen en uitvoeren van creatieve plannen voor producties naar de digitale realisatie: je denkt mee, maakt inhoudelijke en creatieve wensen tot haalbare acties, zorgt voor de juiste benodigdheden, uitvoering en afronding.

Je hebt plezier in het vinden van oplossingen voor (onverwachte) problemen. Je hebt naast de rol van digitaal producent een belangrijke rol in het meedenken voor de hybride formats. Projecten kunnen offline, online of hybride zijn: Alle vormen zijn je bekend, en je hebt ervaring met het online en hybride gedeelte. Meerstemmigheid is het leidende principe in je werkzaamheden, je geeft hier mede vorm aan binnen het instituut en de activiteiten die je produceert.

In deze functie werk je in de afdeling Programma, voor de Thursday Night Live! Een afwisselend programma met lezingen, discussies, workshops en gastprogramma’s, openingen van tentoonstellingen en symposia.

Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. De diversiteit van programma’s maakt het mogelijk de uiteenlopende doelgroepen van Het Nieuwe Instituut aan te spreken, te betrekken en te ondersteunen.

We zijn op zoek naar iemand voor wie digitaal produceren als een tweede natuur voelt, die vindingrijk, en energiek is, en met oog voor detail kwalitatief hoogwaardige programma’s produceert.

Je belangrijkste resultaatgebieden:

 • Voorbereiden, opzetten, realiseren van online en hybride producties (denk aan fysieke evenementen livestreamen via stream.hetnieuweinstituut.nl, hybride evenementen met zowel een live component als een digitale variant, et cetera);
 • Postproductie van programma’s (online plaatsen van de programma’s op onze website);
 • Je denkt mee en geeft actief input voor het verbeteren van digitale programmering in hybride en online formats;
 • Je bent actief in het inzetten van het principe van meerstemmigheid binnen producties (denk bijvoorbeeld aan divers samengestelde panels).

Wie ben jij?

 • Je hebt expertise en relevante ervaring op productiegebied van digitale en hybride (culturele) programmering;
 • Kennis van audio- en videoproductie: gebruik van microfoons en zowel digitale als virtuele audio-interfaces;
 • Je hebt kennis van vMix en/of OBS, Zoom en werkt met diverse platformen, je beheerst het Adobe pakket en bent thuis in de video-editing, audio editing software (o.a. voor postproductie van programma’s);
 • Je bent initiatiefrijk, creatief, kan wensen omzetten naar realistische acties voor programma’s van goede kwaliteit;
 • Je werkt secuur en bent betrokken; je bent oplossingsgericht en kunt snel schakelen, prioriteiten stellen en plannen;
 • Je denkt in (vernieuwende) formats en realiseert dit graag, samen met een team;
 • Je bent een regelaar in hart en nieren die met een hoge mate van zelfstandigheid;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, werkt secuur, bent flexibel en zeer stressbestendig; op donderdagavonden werken of indien nodig in het weekend aanwezig zijn is geen probleem;
 • Je bent open en empathisch en goed in het overbrengen van informatie, zowel in gesproken woord als geschreven tekst (Nederlands en Engels zijn een vereiste).

Wij bieden:
Een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren is er zicht op verlenging. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Babette Zijlstra, Hoofd Productie, b.zijlstra@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR, r.hamers@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren
Sollicitaties kunnen, in een zelfgekozen vorm, tot en met 1 augustus 2021 gestuurd worden. De eerste gesprekken zijn op 4 en 5 augustus digitaal. Startdatum is in overleg.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.