Het Nationale Theater: Kunstvakdocent

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt Kunstvakdocent(en) voor 25 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 31-08-2021Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. De afdeling Educatie & Interactie ontwikkelt educatieve trajecten, organiseert toneelkijkseries, maakt podcasts, gaat steeds met ons publiek in gesprek en zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen.

Kunstvakdocent(en)

25 uur per week

Je hebt zin om, samen met je collega’s hoofden open te breken en hebt plezier in het stellen van vragen. Je ontwikkelt en coördineert graag contextprogramma’s voor jong en oud, gaat gesprekken aan met onze bezoekers en wil met kinderen / jongeren nadenken over wat zij vinden van de wereld waarin ze leven. Je hebt een visie op cultuureducatie in het onderwijs en je vindt het onderzoeken van nieuwe vormen voor onze programma’s een spannende en leuke zoektocht, waarbij het niet weten centraal staat.

Jij…

 • Bent nieuwsgierig naar de ander en gebruikt die nieuwsgierigheid in je makerschap
 • Wil je verdiepen in onze visie en durft de ander centraal te stellen in je werk
 • Hebt affiniteit met een veelheid aan groepssoorten met een focus op jongeren in de vrije tijd
 • Bent goed georganiseerd en kan zelfstandig werken binnen een team
 • Herkent je in het artistieke profiel van Het Nationale Theater & HNTjong
 • Hebt een kunstopleiding afgerond (alle disciplines zijn welkom)
 • Vindt met tassen vol materiaal door het hele land sjouwen geen probleem
 • Hebt een onderwijsbevoegdheid

Wij van Educatie & Interactie

 • Zijn een team van vijftien mensen waar je als freelancer nauw mee samenwerkt
 • Voeren graag het gesprek, maken workshops, ontwikkelen lange leerlijnen, geven jongeren de ruimte om hun eigen programma bij ons te ontwikkelen
 • Maken graag het onmogelijke mogelijk
 • Werken vanuit onze thuisbasis Den Haag voor het hele land

We bieden

 • Een veelheid van activiteiten voor alle leeftijdsgroepen
 • Gedurende het hele jaar werk op wekelijkse basis dan wel in projectvorm
 • Een basis in Den Haag waar je altijd welkom bent
 • Trainingen én momenten waarop we gezellig bij elkaar zijn

Voor een nationaal podium dat zich midden in één van de vier grote steden bevindt, is het vanzelfsprekend dat, naast onze producties en programmering, ook onze organisatie recht doet aan de bevolkingssamenstelling van Den Haag. Wij streven daarom naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt: jong en oud, praktisch en theoretisch opgeleid, met diverse culturele achtergronden, m/v/x. Voldoe je niet aan alle functie-eisen? Laat dat geen reden zijn om niet te solliciteren. Neem contact met ons op en we gaan er graag met je over in gesprek.

Geïnteresseerd?
Mail je cv en motivatie uiterlijk 31 augustus 2021 naar vacatures@hnt.nl. Meer weten? Mail naar leosterrenburg@hnt.nl (Manager HNTeducatie & Interactie). Vanwege de zomerstop kan een reactie wat langer op zich laten wachten.

Op maandag 13 september 2021 gaan we met elkaar aan de slag van 12:00 tot 17:00 uur. Aan de hand hiervan bekijken we of we een match zijn. Je ontvangt begin september hiertoe een uitnodiging van ons.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.