Het Nationale Theater: Educatie-maker

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt een Educatie-maker voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2021Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong.

De afdeling Educatie & Interactie ontwikkelt educatieve trajecten, organiseert toneelkijkseries, maakt podcasts, gaat steeds met ons publiek in gesprek en zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen.

HNTeducatie & Interactie zoekt een

Educatie-maker

24 uur per week

Je hebt zin om hoofden open te breken en hebt plezier in het stellen van vragen. Dit doe je uiteraard samen met je collega’s. Je ontwikkelt en coördineert graag contextprogramma’s voor jong en oud, gaat gesprekken aan met onze bezoekers en wil met kinderen / jongeren nadenken over wat zij vinden van de wereld waarin ze leven. Je hebt een visie op cultuureducatie in het onderwijs en je vindt het onderzoeken van nieuwe vormen voor onze programma’s een spannende en leuke zoektocht, waarbij het niet weten centraal staat.

Jij…

 • Bent nieuwsgierig naar de ander en gebruikt die nieuwsgierigheid in je makerschap
 • Wil je verdiepen in onze visie en durft de ander centraal te stellen in je werk
 • Hebt affiniteit met een veelheid aan doelgroepen met een focus op jongeren in de vrije tijd
 • Bent goed georganiseerd en kan zelfstandig werken binnen een team
 • Herkent je in het artistieke profiel van Het Nationale Theater & HNTjong
 • Hebt een affiniteit met Den Haag of wil die ontwikkelen
 • Hebt een kunstopleiding afgerond. Onderwijsbevoegdheid is een pre

Wij van Educatie & Interactie

 • Zijn een team van vijftien mensen waar je als educatie-maker een onderdeel van wordt
 • Maken graag het onmogelijke mogelijk
 • Werken vanuit onze thuisbasis Den Haag voor het hele land
 • Werken hard maar vieren ook graag wat er gevierd kan worden
 • Zoeken een leuke nieuwe collega!

We bieden

 • Een salaris conform cao Toneel en Dans, functiegroep 5, (€ 2.315 – € 3.436 bruto per maand) bij fulltime dienstverband
 • De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • De mogelijkheid om de voorstellingen in onze zalen te bezoeken

Voor een nationaal podium dat zich midden in één van de vier grote steden bevindt, is het vanzelfsprekend dat, naast onze producties en programmering, ook onze organisatie recht doet aan de bevolkingssamenstelling van Den Haag. Wij streven daarom naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt: jong en oud, praktisch en theoretisch opgeleid, met diverse culturele achtergronden, m/v/x. Voldoe je niet aan alle functie-eisen? Laat dat geen reden zijn om niet te solliciteren. Neem contact met ons op en we gaan er graag met je over in gesprek.

Geïnteresseerd?
Mail je cv en motivatie tot uiterlijk 31 augustus 2021 naar vacatures@hnt.nl. Meer weten? Mail naar leosterrenburg@hnt.nl (Manager HNTeducatie & Interactie). Vanwege de zomerstop kan een reactie wat langer op zich laten wachten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken van 6 (1e ronde) en 13 september 2021 (2e ronde). We streven naar een aanstelling per 1 november 2021, uiteraard in overleg.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.