Het Koninklijk Conservatorium: Hoofdvakdocent Saxofoon Jazz

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zoekt een Hoofdvakdocent Saxofoon Jazz voor 0,1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 22-08-2021Het Koninklijk Conservatorium vormt samen met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Wij bieden HBO bachelor- en masteronderwijs, diverse vooropleidingen, en in samenwerking met de Universiteit Leiden keuzevakken en een PhD-programma.

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium (KC) betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en topdansers lesgeven. Ons onderwijs en onderzoek gaat over scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten in binnen- en buitenland. De leeromgeving en de professionele muziek- en danspraktijk lopen voortdurend in elkaar over. De opleidingen zijn gebaseerd op een sterke driepoot van onderwijs, onderzoek en productie. Deze elementen vormen het DNA van ons instituut.

In de Jazzafdeling hebben we een vacature voor de functie van

Hoofdvakdocent Saxofoon Jazz

0,1

Jazz is een zeer internationaal muziekgenre. Wortelend in diepe tradities en steeds in ontwikkeling is het een dynamische en creatieve muziekstijl. En dat is bij de opleiding aan het KC goed te merken. Onze jazzstudenten zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en nemen hun eigen culturele muziekinvloeden mee. Dat levert een opleiding met boeiende muzikale kruisbestuivingen op. De jazzafdeling werkt nauw samen met de andere afdelingen en met culturele en educatieve instellingen in het binnen- en buitenland.

Jouw profiel

 • Je hebt een duidelijke affiniteit voor jazz en improvisatie.
 • Je hebt een sterk artistiek profiel en bent bij voorkeur internationaal actief musicus.
 • Je bent in staat om de artistieke ontwikkeling van studenten te begeleiden mede op basis van het geven van methodisch onderwijs.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van ensemblelessen en andere groepslessen.
 • Je hebt kennis van de historische ontwikkeling van saxofoon binnen de jazz en andere stijlen.
 • Je beschikt over een goed netwerk in het (inter)nationale jazzcircuit en bent bereid om dit voor de afdeling en onze studenten in te zetten.
 • Je werkt graag samen met de andere docenten van de Jazzafdeling en de andere afdelingen.
 • Je staat open voor onderwijsvernieuwing en hebt een visie op de rol van onderzoek in het onderwijs.
 • Je bent beschikbaar tijdens de Nederlandse onderwijsperiodes.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Engelse taal.

Wij bieden

 • Een dynamische en uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving.
 • De betrekkingsomvang is afhankelijk van het aantal studenten in het nieuwe studiejaar.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.925,39 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de cao-hbo). De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding en werkervaring.
 • Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. Waarbij het de intentie is om het dienstverband bij goed functioneren te verlengen.
 • De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Daarnaast is het mogelijk om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te ruilen.

Interesse?
Meer informatie over het Koninklijk Conservatorium en de Jazz opleiding is te vinden op onze website  Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Susanne Abbuehl, Hoofd Jazzafdeling via s.abbuehl@koncon.nl. Sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief (bij voorkeur in word of pdf. format) ontvangen we graag uiterlijk 22 augustus 2021 via werving@hdkdenhaag.nl. In verband met de schoolvakantie kan het antwoord langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de maand september 2021. Het geven van een korte performance en het geven van een proefles zijn onderdeel van de selectieprocedure.

We streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat dit onderwerp ruimte krijgt in onze dialoog. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, het delen van de vacature in je netwerk natuurlijk wel.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.