Het Koninklijk Conservatorium: Docent Wiskunde & Natuurkunde

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zoekt een Docent Wiskunde & Natuurkunde voor circa 0,059 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 29-08-2021Het Koninklijk Conservatorium vormt samen met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Wij bieden HBO bachelor- en masteronderwijs, diverse vooropleidingen, en in samenwerking met de Universiteit Leiden keuzevakken en een PhD-programma.

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium (KC) betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en topdansers lesgeven. Ons onderwijs en onderzoek gaat over scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten in binnen- en buitenland. De leeromgeving en de professionele muziek- en danspraktijk lopen voortdurend in elkaar over. De opleidingen zijn gebaseerd op een sterke driepoot van onderwijs, onderzoek en productie. Deze elementen vormen het DNA van ons instituut.

In de afdeling Art of Sound hebben we een vacature voor de functie van

Docent Wiskunde & Natuurkunde

circa 0,059 fte

De afdeling Art of Sound is een afdeling die studenten opleidt tot klankregisseur voor muzikale opnamen, producties en uitvoeringen. De opleiding combineert technologie en muziek, waarbij de techniek het gereedschap is en muziek het doel.

Wat ga je doen?

 • Je geeft les aan bachelor Art of Sound studenten in het eerste en tweede studiejaar.
 • Je geeft onderwijs aan kleine groepen (tot circa tien studenten).
 • Je geeft les in wiskunde en natuurkunde met toepassingen op het gebied van de geluidstechniek. Belangrijke onderwerpen voor ons curriculum zijn onder andere: logaritme, differentiëren en integreren, goniometrie, complexe getallen, golven en trillingen, elektriciteit, magnetisme.
 • Je geeft lessen die het onderwijs in specifieke geluidstechnische cursussen zoals Music Technology, Electro Acoustics en Signals & Systems ondersteunen.
 • Je maakt hierbij gebruik van lesmateriaal in de vorm van een reader en een gedetailleerde lesplanning.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een eerstegraads lesbevoegdheid en hebt enkele jaren werkervaring met het lesgeven aan studenten.
 • Je bent in staat studenten te inspireren en weet hen nieuwsgierig te maken naar de vakken wis- en natuurkunde.
 • Je beschikt over een excellente beheersing van de Engelse taal (al ons onderwijs wordt in het Engels gegeven in verband met onze internationale studentenpopulatie).
 • Je bent pedagogisch en didactisch sterk onderlegd.
 • Je hebt affiniteit met kunst in het algemeen en (de techniek van) muziek in het bijzonder.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische en uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.925,39 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de cao-hbo). De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding en werkervaring. De defintieve betrekkingsomvang is afhankelijk van het aantal studenten in het nieuwe studiejaar.
 • Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van twee jaar, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. Waarbij het de intentie is om het dienstverband bij goed functioneren met een jaar te verlengen.
 • De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Daarnaast is het mogelijk om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te ruilen.

Interesse?
Meer informatie over het Koninklijk Conservatorium is te vinden op onze website. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Jeukendrup, Hoofd afdeling Art of Sound via p.jeukendrup@koncon.nl. Sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief (bij voorkeur in word of pdf. format) ontvangen we graag uiterlijk 29 augustus 2021 via werving@hdkdenhaag.nl. In verband met de schoolvakantie kan het antwoord langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de maand september 2021.

We streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat dit onderwerp ruimte krijgt in onze dialoog. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, het delen van de vacature in je netwerk natuurlijk wel.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.