Het Koninklijk Concertgebouw: Producent

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam zoekt twee Producenten voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 06-08-2021Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot een van de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau, van klassiek tot pop, jazz en filmmuziek. Met een steeds diverser aanbod bereiken we ook een steeds diverser publiek. Dat is een van de focuspunten voor de komende jaren. Het Concertgebouw behoort tot de drukstbezochte concertzalen ter wereld met meer dan 900 activiteiten en ruim 730.000 bezoekers per jaar. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw voor 95% zelf verantwoordelijk voor zijn inkomsten. Met een bevlogen en hechte organisatie streven we naar de allerbeste ervaring voor onze bezoekers.

Het Concertgebouw zoekt per direct twee:

Producenten

38 uur per week

De afdeling Productie richt zich op het realiseren van de producties van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw alsmede de productie van de Educatie en Participatieprojecten, die inhoudelijk tot stand komen bij de afdeling Artistieke Zaken & Educatie. De Producent houdt zich bezig met het organiseren van door Het Concertgebouw zelf geprogrammeerde concerten.

Wat ga je doen?
De Producent realiseert de producties van de onder verantwoordelijkheid van het Hoofd Productie, Zaalverhuur en Events vallende concerten en projecten. Dit houdt onder andere in:

 • Verantwoordelijk voor de algehele productionele totstandkoming van concerten, zowel tijdens het voorbereidende traject als tijdens de uitvoer van de concerten.
 • Aanspreekpunt voor alle praktische, logistieke en technische zaken die op de productie betrekking hebben alsook contact en overleg met regisseurs, kostuum- en lichtontwerpers.
 • Verantwoordelijk voor onder andere het inplannen van repetities, de ontvangst, begeleiding, transport en huisvesting van artiesten, het opstellen van productieschema’s en het regelen van de logistiek van medewerkers en materieel.
 • Beheren van de budgetten en voorbereiden van financiële afhandeling voor de betreffende producties.
 • Het invoeren van de nodige praktische informatie ten behoeve van draaiboeken in interne systemen.
 • Bij de concerten aanspreekpunt zijn voor onder andere de artiesten, technische crew en interne medewerkers en toezien op een correcte uitvoering.

Wie zoeken wij?
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste professional op HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal twee jaar aantoonbare productionele ervaring op het vlak van concertproductie. Je hebt ervaring met de productie van klassieke concerten, jazz- en popconcerten en/of educatieprojecten. Als Producent ben je praktisch ingesteld, kwaliteitsgericht, professioneel, flexibel denkend, accuraat, en ben je efficiënt en gepassioneerd in je werkwijze. Je bent stressbestendig en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. In deze functie ben je een spin in het web en werk je gelijktijdig aan meerdere concertproducties. Nederlands en Engels spreek en schrijf je vloeiend en het beheersen van Duits en/of Frans is een pre. Je bent beschikbaar op avonden en in het weekend en (liefst) woonachtig in Amsterdam.

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen € 2.535,- tot € 3.130,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week).
 • Je gaat aan de slag in een veelzijdige functie in een uitdagende sector binnen een betrokken, enthousiast team.
 • Je kunt concerten bezoeken in de (naar onze bescheiden mening) mooiste concertzaal van Nederland.
 • Je kunt trainingen volgen om je kennis up-to-date te houden en te groeien.
 • Je bouwt pensioen op.
 • Parttime werken behoort tot de mogelijkheden.

Zie je jezelf in deze functie, stuur dan vóór vrijdag 6 augustus 2021 je CV en motivatie naar: vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lize Musch (Hoofd Productie, Zaalverhuur en Events): 020-5730 542.

Iedereen is welkom bij Het Concertgebouw. Vanuit onze missie inspireren we een zo divers publiek als mogelijk. Wij nodigen iedereen die aan de voorgenoemde kwalificaties voldoet van harte uit om te solliciteren ongeacht achtergrond, afkomst of religie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.