Het Cultuurgebouw: HR medewerker

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp zoekt een HR medewerker voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Cultuurgebouw is een bijzonder complex van voorzieningen in Haarlemmermeer met prachtige culturele programma’s van De Meerse, Pier K, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Duycker en het Podium voor Architectuur. Er is veel te beleven, te genieten en er valt heel veel te leren. Dat kan in vijf podiumzalen, een popcafé, diverse vergaderlocaties, een bibliotheek met lees-, leer- en werkplekken, talrijke dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s. Op andere locaties in de gemeente Haarlemmermeer zijn er nog vier bibliotheken, een goed geoutilleerd centrum voor de kunsten in Nieuw-Vennep en het vestzaktheater Het Oude Raadhuis. Bij Het Cultuurgebouw werken ruim 200 mensen met een arbeidsovereenkomst. Daarnaast werken wij met vele vrijwilligers, uitzendkrachten en freelancers.

Voor de HR afdeling zijn wij op zoek naar een ervaren

HR medewerker

32 – 36 uur per week

Als HR medewerker ben je onze steun en toeverlaat. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en leidinggevenden met vragen rondom HR processen en beleid. Hierbij is het van belang dat je nauwkeurig en gestructureerd kunt werken, maar ook ad hoc taken tussendoor kunt doen, stressbestendig en flexibel bent. Je speelt een belangrijke rol in het signaleren en coördineren van zaken rondom de uitvoering van (wettelijke) regelingen. Je levert een bijdrage aan de uitvoering van de administratie/processen rondom de in-, door- en uitstroom van personeel. Daarnaast ondersteun je bij diverse projecten en wil je graag meedenken en helpen aan de verdere professionalisering van de HR afdeling.

Wat ga je doen?

 • Administratie rondom in-, door- en uitstroom van het personeel;
 • Verder ontwikkelen van processen en workflows AFAS en Insite;
 • Ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers bij de uitvoering van het HR beleid;
 • Signaleren van personele vraagstukken en initiëren van oplossingsrichtingen in overleg met de HR adviseurs;
 • Je maakt onderdeel uit van verschillende projectteams;
 • Je bent in staat om zelfstandig eerstelijnsvragen te beantwoorden van medewerkers en leidinggevende over bijvoorbeeld de CAO, arbeidsvoorwaarden en verzuim (Wet verbetering Poortwachter).

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO/HBO opleiding, richting HRM;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van Nederlandse wet- en regelgeving;
 • Je hebt ervaring met AFAS en Insite;
 • Je denkt in oplossingen en doet verbetervoorstellen;
 • Je bent in staat snel te schakelen, prioriteiten te stellen en overzicht te bewaren;
 • Je bent integer en communicatie vaardig.

Wat bieden wij
Een inspirerende omgeving die voortdurend in ontwikkeling is en waar je ruimte krijgt om jouw talenten te ontplooien. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur een motivatie mét je cv naar vacatures@hetcultuurgebouw.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de HR afdeling op nummer 023- 5664822.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.